Τι αποκάλυψε η Google για τη θέση της γυναίκας στο σύγχρονο κόσμο

Η θέση της γυναίκας τις τελευταίες δεκαετίες ,σε όλο το σύγχρονο κόσμο,  έχει βελτιωθεί σημαντικά σε σχέση με αυτή των αντρών. Η΄ μήπως όχι;;;

Μήπως ακόμα βγάζουν λιγότερα χρήματα , δυσκολεύονται περισσότερο στην είσοδο τους στα συστήματα υγείας και αντιμετωπίζουν περισσότερη βία, σωματική αλλά και ψυχολογική;

Για να τονίσει το μέγεθος της παγκόσμιας ανισότητας των δύο φύλων,  η UN Women - μία οντότητα των Ηνωμένων Εθνών που εστιάζει σε θέματα γυναικών και ισότητας των δύο φύλων, έχει δημιουργήσει μια ισχυρή διαφημιστική καμπάνια που χρησιμοποιεί δεδομένα που συλλέγονται από την Google.
Οι γυναίκες δε θα έπρεπε να ...
- έχουν δικαιώματα
- να ψηφίζουν 
- να δουλεύουν
- να παίζουν μποξ

Η καμπάνια αυτή χρησιμοποιεί την πιο δημοφιλή παγκοσμίως μηχανή αναζήτησης (Google), για να δείξει πώς η ανισότητα των φύλων είναι ακόμα και σήμερα ένα παγκόσμιο πρόβλημα. Οι εικόνες δείχνουν τα αποτελέσματα των γνήσιων αναζητήσεων, φανερώνοντας δημοφιλείς απόψεις σε όλο τον Παγκόσμιο Ιστό ( World Wide Web ) .

Δοκιμάστε και εσείς να πληκτρολογήσετε όποια από τις παρακάτω προτάσεις θέλετε, στα αγγλικά και διαπιστώστε την αλήθεια της καμπάνιας! 

Οι γυναίκες δε πρέπει:
- να οδηγούν
- να είναι επίσκοποι
- να μιλούν να μιλούν στην εκκλησία
και...
- να τις εμπιστεύεσαι!!!

Οι γυναίκες θα έπρεπε να:
- μένουν σπίτι
- να είναι δούλες
- να μένουν στην κουζίνα τους
- να μη μιλούν στην εκκλησία

Οι γυναίκες θα πρέπει:
- να μπαίνουν στην θέση τους
- να γνωρίζουν τη θέση τους
- να ελέγχονται
- να είναι πειθαρχημένες

άρθρο: downtime
πληροφορίες - φώτο : unwomen.org
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...