Η μουσική ενισχύει τη λειτουργία της καρδιάς


Oι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η μουσική κάνει την καρδιά πιο δυνατή, μειώνει τον χρόνο της ανάρρωσης και γενικότερα βελτιώνει τη φυσική κατάσταση.


Η μουσική δεν φτιάχνει μόνο τη διάθεση, αλλά ενισχύει και τη λειτουργία της καρδιάς. Αυτό είναι το συμπέρασμα μελέτης που πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου Νις στη Σερβία, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι όσοι έχουν υποστεί καρδιακή προσβολή αναρρώνουν ταχύτερα όταν ακούν την αγαπημένη τους μουσική!
Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η μουσική κάνει την καρδιά πιο δυνατή, μειώνει τον χρόνο της ανάρρωσης και γενικότερα βελτιώνει τη φυσική κατάσταση.
Όπως εξηγούν στην έκθεσή τους, αυτό συμβαίνει επειδή όταν ακούει κανείς την αγαπημένη του μουσική, βοηθά τον εγκέφαλό του να παράγει περισσότερες ενδορφίνες, οι οποίες είναι απαραίτητες για την καλύτερη και ταχύτερη ανάρρωση.
Ωστόσο, οι επιστήμονες διευκρινίζουν ότι οι ασθενείς θα πρέπει να ακούν τη μουσική που τους αρέσει και να προτιμούν κομμάτια που είναι ορχηστρικά, επειδή οι στίχοι μπορεί να τους προκαλέσουν αναστάτωση!
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η ευεργετική επίδραση της μουσικής ισχύουν και για τα υγιή άτομα και είναι ακόμα καλύτερη όταν συνοδεύεται από άσκηση.
«Όταν ακούει κανείς την αγαπημένη του μουσική και συχνά γυμνάζεται υπό τους ήχους της, ενισχύει τη λειτουργία της καρδιάς του και βοηθά τον οργανισμό του να αναρρώσει, κάτι που ισχύει και για αυτούς που πάσχουν από τη στεφανιαία νόσο», είπε η επικεφαλής της έρευνας, καθηγήτρια Deljanin Ilic.
«Ο συνδυασμός μουσικής και άσκησης βελτιώνει την καρδιακή λειτουργία με τον καλύτερο τρόπο, ενώ βελτιώσεις υπάρχουν παράλληλα και στη φυσική κατάσταση».
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...