5 τρόποι για να αντιμετωπίσετε τη λαιμαργία


Είστε λαίμαργη και δεν μπορείτε να περιορίσετε την επιθυμία σας για φαγητό; Τρώτε υγιεινά τη μισή μέρα και μετά δεν αντέχετε χωρίς να φάτε γλυκό ή τσιπς; Δείτε παρακάτω με ποιους τρόπους μπορείτε να περιορίσετε αυτές τις λαχτάρες.

Αντιμετωπίστε τις σκέψεις σας: Σκεφτείτε λογικά και υπενθυμίστε στο εαυτό σας ότι δεν πεινάτε πραγματικά και ότι δεν πρέπει να υποκύψετε στις λιγούρες σας. Δεν χρειάζεστε να τρώτε κάτι κάθε φορά που σκέφτεστε το φαγητό. Τέλος να υπενθυμίζετε συνέχεια στον εαυτό σας την προσπάθεια που έχετε καταβάλει τόσο καιρό και το πόσο σημαντικό είναι να συνεχίσετε να μην υποκύπτετε.

Αποσπάστε τον εαυτό σας: Όταν σκέφτεστε ότι πεινάτε, αποσπάστε τον εαυτό σας με το να κάνετε κάτι άλλο π.χ. μιλήστε στο τηλέφωνο, κάντε δουλειές του σπιτιού, κάντε ένα μπάνιο ή πηγαίνετε έξω για μια βόλτα.

Φτιάξτε πρόγραμμα για το πότε θα ενδίδετε στις επιθυμίες σας. Κάντε ένα εβδομαδιαίο πλάνο για το πότε θα μπορείτε να φάτε το αγαπημένο σας γλυκό ή σνακ, με αυτόν τον τρόπο ακόμα και οι σκέψεις σας θα μπουν σε πρόγραμμα.

Αγοράστε τις λιχουδιές σας σε μικρές ποσότητες: Καθώς έτσι θα ενδίδετε στις επιθυμίες σας, αλλά και δεν θα το παρακάνετε.

Προτιμήστε τα φρούτα: Εάν θέλετε να φάτε ένα γλυκό, φάτε πρώτα ένα φρούτο και αν ακόμα και τότε η λαχτάρα σας δεν έχει υποχωρήσει, τότε μπορείτε να φάτε το γλυκό που επιθυμείτε σε λιγότερη ποσότητα. 

Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...