Έρευνα: Σήμερα η πιο επικίνδυνη μέρα του χρόνου για απιστία


Εάν περάσατε τις γιορτές με ατέλειωτους καυγάδες με το ταίρι σας, το νου σας: σήμερα είναι η μέρα που είναι πιθανότερο να αρχίσει μια εξωσυζυγική σχέση - και οι εντάσεις της εορταστικής περιόδου ευθύνονται σε σημαντικό βαθμό.

Αυτό αποκαλύπτουν νέα βρετανικά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία τα νέα μέλη στις ιστοσελίδες «παράνομων» σχέσεων, αυξάνονται κατά 25% στις 7 Ιανουαρίου - ημέρα με τη μεγαλύτερη αύξηση του έτους, σύμφωνα με τις στατιστικές των σχετικών ιστοσελίδων.

Η αιτία του φαινομένου, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν είναι μόνο οι δυσκολίες των εορτών, αλλά και η κορύφωση της εποχιακής συναισθηματικής διαταραχής - μίας ψυχικής διαταραχής που μπορεί να οδηγήσει στην κατάθλιψη.

Υπολογίζεται ότι ένας στους πέντε ενήλικες πάσχει από αυτή την διαταραχή, η οποία είναι επίσης γνωστή ως SAD (στα αγγλικά σημαίνει «λυπημένος») και μεταξύ άλλων αποξενώνει τα ζευγάρια και προκαλεί έλλειψη ικανοποίησης από τη ζωή.


«Η αρχή του χρόνου θεωρείται από πολλούς ως ευκαιρία για ανανέωση και νέο ξεκίνημα στη ζωή», δήλωσε η κυρία Μαίριλυν Στόουβ, συνεργάτις του δικηγορικού γραφείου Στόουβ – του μεγαλύτερου οικογενειακού δικηγορικού γραφείου της Βρετανίας.

«Δεν πρέπει επίσης να υποτιμούμε τις συνέπειες των Χριστουγέννων», πρόσθεσε. «Οι αλλεπάλληλες αργίες μπορεί να αποδειχθούν ολέθριες για ένα ζευγάρι που ήδη αντιμετωπίζει προβλήματα, με την ψυχολογική πίεση να αυξάνεται σε δυσβάσταχτα επίπεδα. Όταν έρθει ο Ιανουάριος, αυτός που ασφυκτιά περισσότερο στη σχέση νιώθει πως κάτι πρέπει να κάνει».

Σε πολλές περιπτώσεις, αυτό το «κάτι» είναι μία εξωσυζυγική σχέση, που θα αποσπάσει το μυαλό από τα συζυγικά προβλήματα.

Εντούτοις, ο ψυχοθεραπευτής και σύμβουλος σχέσεων Μαρκ Μάιτλαντ προειδοποιεί πως μια εξωσυζυγική σχέση μπορεί να σημάνει το τέλος του γάμου. 

«Οι περισσότερες σχέσεις δεν επιβιώνουν έπειτα από μία απιστία, διότι η προδοσία σπάει το δεσμό μεταξύ των συντρόφων και δημιουργεί μια πληγή που ποτέ δεν επουλώνεται εντελώς», τονίζει.


Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...