Σφυρίξτε και... ξεφορτωθείτε την πάνα!


Ερευνητές παρατήρησαν ότι κάθε φορά που τα μωράκια φαινόταν ότι θα «γέμιζαν» την πάνα τους, οι μαμάδες τούς σφύριζαν - Έτσι, μεγαλώνοντας τα μωρά είχαν συνδέσει τον συγκεκριμένο ήχο με την ούρηση, με αποτέλεσμα να ενεργοποιούν τη διαδικασία αυτή στο άκουσμα του σφυρίγματος.
Μέχρι την ηλικία των εννέα μηνών, τα παιδάκια στο Βιετνάμ έχουν πετάξει τις πάνες. Τον τρόπο με τον οποίο πετυχαίνουν οι βιετναμέζες μητέρες το… «θαύμα», μελέτησαν σουηδοί επιστήμονες από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Σαλγκρένσκα, στο Γκέτεμποργκ.

Παρατήρησαν λοιπόν, ότι κάθε φορά που τα μωράκια φαινόταν ότι θα «γέμιζαν» την πάνα τους, οι μαμάδες τούς σφύριζαν. Έτσι, μεγαλώνοντας τα μωρά είχαν συνδέσει τον συγκεκριμένο ήχο με την ούρηση, με αποτέλεσμα να ενεργοποιούν τη διαδικασία αυτή στο άκουσμα του σφυρίγματος. 
Όπως περιγράφουν οι ερευνητές με δημοσίευσή τους στο επιστημονικό έντυπο «Journal of Pediatric Urology», με τη βοήθεια της παραδοσιακής αυτής τεχνικής και μέχρι την ηλικία των εννέα μηνών, τα μωράκια μπορούσαν να ελέγχουν επιτυχώς την ανάγκη τους και να λαμβάνουν το συνθηματικό «ΟΚ» από τη μαμά τους για την ούρηση στο γιογιό.
«Ο ήχος τους σφυρίγματος είναι σαν να υπενθυμίζει στα παιδιά να αδειάσουν την ουροδόχο κύστη τους» περιγράφει η καθηγήτρια Ανα-Λένα Χέλστρεμ.
Εκτός από τον περιορισμό της δαπάνης για πάνες, σύμφωνα με τους ειδικούς, ο καλύτερος έλεγχος της ουροδόχου κύστης από μικρή ηλικία θα μπορούσε να σημαίνει καλύτερη υγεία στη μετέπειτα ζωή.
Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι τα παιδιά της Δύσης αφήνουν την πάνα για το γιογιό, κατά μέσο όρο, στην ηλικία των τριών ετών. Ωστόσο τα νέα ευρήματα των Σουηδών δείχνουν ότι τα παιδάκια είναι σε θέση να χρησιμοποιούν το γιογιό επιτυχώς ήδη από πολύ μικρότερες ηλικίες.

πηγή tovima.gr via cretalive.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Πράγματα που μπορούν να μας χαλαρώσουν, να μας ταξιδέψουν... Είμαι δραστήριο άτομο λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια, τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελισσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με φίλους, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, να πηγαίνω ταξίδια, τα αεροπλάνα... Πολλά απλά πράγματα μου αρέσουν! Αν θέλετε να μοιραστείτε και εσείς κάτι με την παρέα μας, μην διαστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ότι καλό έχουμε... Ελάτε και εσείς μαζί μας!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...