Πως θα κρατήσετε μία φιλία δυνατή;

ΦΙΛΙΑ
Οι φίλοι στην ζωή ενός ανθρώπου είναι πολύ σημαντικοί.
Όπως επενδύετε σε μια νέα σχέση ή στον γάμο σας και προσπαθείτε να κρατήσετε τη σχέση σας ζωντανή, έτσι θα πρέπει να δώσετε προσοχή και στη φιλία. Το ότι οι φίλοι θα είναι πάντα εκεί δεν ισχύει. Τίποτα δεν πρέπει να θεωρείτε δεδομένο. Οι φίλοι είναι πάντα εκεί όταν είμαστε και εμείς για εκείνους. Δείτε παρακάτω μερικές συμβουλές για το πώς θα προστατεύσετε την φιλιά σας από την καθημερινότητα:
Ανανεώστε τον τρόπο που περνάτε χρόνο μαζί: Αν έχετε επιλέξει με τους φίλους σας να πίνετε καφέ ή cocktails μια φορά την εβδομάδα, είναι πολύ ωραίο. Αλλά δεν αρκεί. Προσπαθήστε να βρείτε κάτι καινούργιο ώστε να διασκεδάζετε παρέα. Μπορείτε να ξεκινήσετε μαζί ένα hobby ή να πάτε σε μια έκθεση ζωγραφικής. Ακόμα, κανονίστε βραδιά ταινίας, με πίτσα και κρασί.
Μιλήστε για τα συναισθήματα σας: Εκτός από τις συζητήσεις για θέματα γύρω από την μόδα ή για αποτυχημένα ραντεβού. Προσπαθήστε να μοιραστείτε πιο σημαντικά θέματα που σας απασχολούν. Μοιραστείτε τους φόβους σας, τις ανησυχίες σας, τους στόχους σας, πως φαντάζεστε την ζωή σας μετά από χρόνια. Με τον τρόπο αυτό έρχεστε πιο κοντά.
Λύστε τυχόν διαφορές: Η φίλια είναι μια σχέση που δεν χρειάζεται να υπάρχουν παρεξηγήσεις και διάφορες. Μπορείτε να μιλήσετε ελευθέρα στην φίλη σας γι’ αυτό που σας ενόχλησε. Αλλά να είστε και σε θέση να δεχτείτε και τυχόν παράπονα από εκείνη.
Οργανώστε μια περιπέτεια: Κανονίστε ένα ταξίδι. Αλλάξτε παραστάσεις, κάντε καινούργια πράγματα παρέα και περάστε ποιοτικό χρόνο μαζί. Είναι μια ευκαιρία να χαλαρώσετε και να διασκεδάσετε παρέα, εγκαταλείποντας για λίγο το άγχος και τα προβλήματα της καθημερινότητας.
Πηγή: jenny.gr

Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...