Τολμήστε να διαφωνήσετε (video)

Μια ενδιαφέρουσα ομιλία στα TED σχετικά με το ρόλο της διαφωνίας στην εξέλιξη. Με ελλ. υπότιτλους

Η αμφισβήτηση της συμβατικής γνώσης οδηγεί σε μονοπάτια που φέρνουν νέες, καλύτερες λύσεις μέσα από αντικρουόμενες αποδείξεις και ερμηνείες. Τείνουμε να προτιμάμε ανθρώπους που είναι σαν κι εμάς. Όμως, στην πραγματικότητα πρέπει να αναζητήσουμε ανθρώπους με διαφορετικές γνώσεις, απόψεις και εμπειρίες και στη συνέχεια να βρούμε τρόπους να συνεργαστούμε μαζί τους, ώστε να βοηθήσουμε στην πρόοδο.


Η Μάργκαρετ Χέφερναν, πρώην διευθύνων σύμβουλος επιχειρήσεων, μας περιγράφει το πώς η καλή, επικοδομητική διαφωνία είναι αναγκαία για την πρόοδο και πώς οι καλύτεροι συνεργάτες όχι μόνο δεν ταυτίζουν τις απόψεις τους, αλλά συχνά διαφωνούν ριζικά.αναδημοσίευση από http://www.doctv.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...