Τολμήστε να διαφωνήσετε (video)

Μια ενδιαφέρουσα ομιλία στα TED σχετικά με το ρόλο της διαφωνίας στην εξέλιξη. Με ελλ. υπότιτλους

Η αμφισβήτηση της συμβατικής γνώσης οδηγεί σε μονοπάτια που φέρνουν νέες, καλύτερες λύσεις μέσα από αντικρουόμενες αποδείξεις και ερμηνείες. Τείνουμε να προτιμάμε ανθρώπους που είναι σαν κι εμάς. Όμως, στην πραγματικότητα πρέπει να αναζητήσουμε ανθρώπους με διαφορετικές γνώσεις, απόψεις και εμπειρίες και στη συνέχεια να βρούμε τρόπους να συνεργαστούμε μαζί τους, ώστε να βοηθήσουμε στην πρόοδο.


Η Μάργκαρετ Χέφερναν, πρώην διευθύνων σύμβουλος επιχειρήσεων, μας περιγράφει το πώς η καλή, επικοδομητική διαφωνία είναι αναγκαία για την πρόοδο και πώς οι καλύτεροι συνεργάτες όχι μόνο δεν ταυτίζουν τις απόψεις τους, αλλά συχνά διαφωνούν ριζικά.αναδημοσίευση από http://www.doctv.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Πράγματα που μπορούν να μας χαλαρώσουν, να μας ταξιδέψουν... Είμαι δραστήριο άτομο λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια, τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελισσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με φίλους, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, να πηγαίνω ταξίδια, τα αεροπλάνα... Πολλά απλά πράγματα μου αρέσουν! Αν θέλετε να μοιραστείτε και εσείς κάτι με την παρέα μας, μην διαστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ότι καλό έχουμε... Ελάτε και εσείς μαζί μας!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...