Χρήση nano-code για την ανίχνευση πλαστών χαρτονομισμάτων


Επιστημονική ομάδα του ‘South Dakota School of Mines and Technology’ εφηύρε μια νέα μέθοδο για την ανίχνευση πλαστών χαρτονομισμάτων κάνοντας χρήση των λεγόμενων nano-codes. 
Το nano-code είναι στην ουσία ένας  QR κωδικός αποτελούμενος από νανοσωματίδια συνδυασμένα με μπλε και πράσινη φθορίζουσα μελάνη, ορατός μόνο με τη χρήση λέιζερ εγγύς υπερύθρου (NIR).
Οι κωδικοί παράγονται με ειδικό εξοπλισμό CAD (Computer Aided Design) και στη συνέχεια μπορούν να ψεκαστούν σε επιφάνειες όπως χαρτί, πλαστικό και γυαλί για να επισημάνουν τη γνησιότητα χρημάτων ή άλλων πολύτιμων αντικειμένων. Όσο για τη διάρκεια τους, τα αποτελέσματα των πρώτων δοκιμών έδειξαν ότι εξακολουθούσαν να είναι αναγνώσιμοι μετά από πολλά σκαναρίσματα ή ακόμα και κακή χρήση
ολόκληρο το άρθρο εδώ
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...