Χρήση nano-code για την ανίχνευση πλαστών χαρτονομισμάτων


Επιστημονική ομάδα του ‘South Dakota School of Mines and Technology’ εφηύρε μια νέα μέθοδο για την ανίχνευση πλαστών χαρτονομισμάτων κάνοντας χρήση των λεγόμενων nano-codes. 
Το nano-code είναι στην ουσία ένας  QR κωδικός αποτελούμενος από νανοσωματίδια συνδυασμένα με μπλε και πράσινη φθορίζουσα μελάνη, ορατός μόνο με τη χρήση λέιζερ εγγύς υπερύθρου (NIR).
Οι κωδικοί παράγονται με ειδικό εξοπλισμό CAD (Computer Aided Design) και στη συνέχεια μπορούν να ψεκαστούν σε επιφάνειες όπως χαρτί, πλαστικό και γυαλί για να επισημάνουν τη γνησιότητα χρημάτων ή άλλων πολύτιμων αντικειμένων. Όσο για τη διάρκεια τους, τα αποτελέσματα των πρώτων δοκιμών έδειξαν ότι εξακολουθούσαν να είναι αναγνώσιμοι μετά από πολλά σκαναρίσματα ή ακόμα και κακή χρήση
ολόκληρο το άρθρο εδώ
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...