Αξίζει να πας: Μαριδάκι - Ηράκλειο - Κρήτη (φώτο + χάρτης)

Το Μαριδάκι είναι ένας όμορφος, μικρός, παραθαλάσσιος οικισμός δεξιά από τα Aστερούσια Όρη, ενώ από αριστερά βρίσκεται ο κόλπος του Τσούτσουρα. Η απόσταση από τον Τσούτσουρο είναι πολύ μικρή, όμως δεν υπάρχει δρόμος και έτσι η επικοινωνία γίνεται είτε μέσω ενός μονοπατιού ή με ιδιωτικά ταχύπλοα και μικρά πλοία. 

Το μονοπάτι αυτό το έχουμε διασχίσει πολλές φορές, για αυτό και σας προτείνουμε να αποφύγετε τις μεσημεριανές ώρες, αν και η απόσταση από τον Τσούτσουρα είναι μόλις 20-25 λεπτά σε κανονικούς ρυθμούς βαδίσματος. Τα τελευταία χρόνια πολλές παρέες επιδιώκουν να διασχίσουν το στενό αυτό δρομάκι για να φτάσουν στον κόλπο του Μαριδακίου, με σκοπό να απολαύσουν τις ομορφιές του Λιβυκού πελάγους, αλλά και να γυμναστούν ταυτόχρονα. Καταλήγουν λοιπόν με τα αυτοκίνητά τους στον Τσούτσουρο και... ξεκινούν περπάτημα.Κάποιοι άλλοι βέβαια δεν είναι φίλοι της άθλησης, οπότε θα πρέπει να διαλέξουν διαφορετική διαδρομή για να φτάσουν στο Μαριδάκι. Η πρόσβαση λοιπόν μπορεί να πραγματοποιηθεί και με αυτοκίνητο από την πλευρά του Αχεντριά (χωριό κοντά στο Μεσοχωριό). Παρακάτω θα δείτε σχετικό χάρτη για να φτάσετε στον Αχεντριά. Επειδή όμως ο δρόμος μέχρι το Μαριδάκι είναι δύσκολος, καλύτερα να χρησιμοποιήσετε "ψηλό" αυτοκίνητο. Όσο για το τοπίο... άγριας ομορφιάς, αλλά στο τέλος "περιμένει" το Μαριδάκι.

Βλέπετε στην φωτογραφία το δρόμο που ξεκινάει από τον Αχεντριά

Χάρτης προς Τσούτσουρο

Προβολή Τσούτσουρος σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους Χάρτης μέχρι τον Αχεντριά 


Προβολή Αχεντρια σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους
'Αρθρο Down Time
Φώτο: Άλεξ
Σε ευχαριστούμε!
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...