Ο Ρώσος γιατρός της Γαύδου


Ένας Ρώσος γιατρός φροντίζει τους κατοίκους της Γαύδου. Πρόκειται για τον κ. Αλεξέι Βουκόνεφ ο  οποίος επέλεξε το άγονο αγροτικό ιατρείο για να πάρει και δεύτερη ειδικότητα αφού ήδη είναι χειρουργός  ΩΡΛ.
Αν και είχε δώδεκα χρόνια ιατρείο στην Αθήνα αποφάσισε να αλλάξει τη ζωή του. Πριν από μερικούς μήνες πήρε την απόφαση για τη δεύτερη ειδικότητα και για να γλυτώσει χρόνο μπήκε στη διαδικασία του αγροτικού ιατρείου.
Η Γαύδος ήταν η τελευταία του επιλογή , την οποία μάλιστα συμπλήρωσε με επιφύλαξη. Αυτή η επιφύλαξη ωστόσο τον έφερε στην «άκρη του κόσμου» πριν δύο μήνες.
γιατρός ρώσος γαύδος ιατρείο
Αυτή τη «γωνιά», ο ίδιος την είχε ξαναδεί, όταν εντελώς τυχαία βρέθηκε εκεί πριν εννέα  χρόνια, για ολιγοήμερες διακοπές.
«Τη Γαύδο την είχα επισκεφθεί ως τουρίστας αλλά αυτό δεν έπαιξε ρόλο την επιλογή μου, αφού την συμπλήρωσα τελευταία και με επιφύλαξη» είπε στο MadeinCreta ο κ.Βουκόνεφ.
Όσον αφορά στην προσαρμογή του, μάλλον ήταν πιο εύκολη από ότι ο ίδιος περίμενε, εξαιτίας της πολλής  δουλειάς. Άλλωστε ο τόπος εύκολα συνηθίζεται όπως σημείωσε  αφού «το νησί κάτι έχει και τραβάει τους ξένους για να μείνουν».
γιατρός ρώσος γαύδος ιατρείο

Το φωτογραφικό υλικό είναι από την πρόσφατη αποστολή των ιατρών του Βενιζέλειου και του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου στη Γαύδο.

Πώς να νιώσεις μοναξιά όταν πρέπει να φροντίζεις τους 80 μόνιμους  κάτοικους της Γαύδου; Επιπλέον ο ίδιος έχει  την ευκαιρία να μιλήσει με τη μητρική  του γλώσσα, αφού ήδη στο νησί διαμένουν και θεωρούνται μόνιμοι κάτοικοι άλλοι έξι συμπατριώτες του.
Τώρα αυτό το μέρος θα είναι ο τόπος κατοικίας του για 12 μήνες καθώς είναι ο χρόνος που απαιτείται για να ολοκληρωθεί η ειδικότητα.
Ο κ. Βουκόνεφ είναι από την Αγία Πετρούπολη  όπου σπούδασε ιατρική.Tα τελευταία 18 χρόνια είναι μόνιμος κάτοικος Αθηνών, ενώ έχει αποκτήσει και την ελληνική υπηκοότητα.

αναδημοσίευση από http://www.madeincreta.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...