Ο Ρώσος γιατρός της Γαύδου


Ένας Ρώσος γιατρός φροντίζει τους κατοίκους της Γαύδου. Πρόκειται για τον κ. Αλεξέι Βουκόνεφ ο  οποίος επέλεξε το άγονο αγροτικό ιατρείο για να πάρει και δεύτερη ειδικότητα αφού ήδη είναι χειρουργός  ΩΡΛ.
Αν και είχε δώδεκα χρόνια ιατρείο στην Αθήνα αποφάσισε να αλλάξει τη ζωή του. Πριν από μερικούς μήνες πήρε την απόφαση για τη δεύτερη ειδικότητα και για να γλυτώσει χρόνο μπήκε στη διαδικασία του αγροτικού ιατρείου.
Η Γαύδος ήταν η τελευταία του επιλογή , την οποία μάλιστα συμπλήρωσε με επιφύλαξη. Αυτή η επιφύλαξη ωστόσο τον έφερε στην «άκρη του κόσμου» πριν δύο μήνες.
γιατρός ρώσος γαύδος ιατρείο
Αυτή τη «γωνιά», ο ίδιος την είχε ξαναδεί, όταν εντελώς τυχαία βρέθηκε εκεί πριν εννέα  χρόνια, για ολιγοήμερες διακοπές.
«Τη Γαύδο την είχα επισκεφθεί ως τουρίστας αλλά αυτό δεν έπαιξε ρόλο την επιλογή μου, αφού την συμπλήρωσα τελευταία και με επιφύλαξη» είπε στο MadeinCreta ο κ.Βουκόνεφ.
Όσον αφορά στην προσαρμογή του, μάλλον ήταν πιο εύκολη από ότι ο ίδιος περίμενε, εξαιτίας της πολλής  δουλειάς. Άλλωστε ο τόπος εύκολα συνηθίζεται όπως σημείωσε  αφού «το νησί κάτι έχει και τραβάει τους ξένους για να μείνουν».
γιατρός ρώσος γαύδος ιατρείο

Το φωτογραφικό υλικό είναι από την πρόσφατη αποστολή των ιατρών του Βενιζέλειου και του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου στη Γαύδο.

Πώς να νιώσεις μοναξιά όταν πρέπει να φροντίζεις τους 80 μόνιμους  κάτοικους της Γαύδου; Επιπλέον ο ίδιος έχει  την ευκαιρία να μιλήσει με τη μητρική  του γλώσσα, αφού ήδη στο νησί διαμένουν και θεωρούνται μόνιμοι κάτοικοι άλλοι έξι συμπατριώτες του.
Τώρα αυτό το μέρος θα είναι ο τόπος κατοικίας του για 12 μήνες καθώς είναι ο χρόνος που απαιτείται για να ολοκληρωθεί η ειδικότητα.
Ο κ. Βουκόνεφ είναι από την Αγία Πετρούπολη  όπου σπούδασε ιατρική.Tα τελευταία 18 χρόνια είναι μόνιμος κάτοικος Αθηνών, ενώ έχει αποκτήσει και την ελληνική υπηκοότητα.

αναδημοσίευση από http://www.madeincreta.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...