Ηράκλειο: Η μικρή συγγραφέας με μυική ατροφία τύπου 2


Η Ανέζα – Παρασκευή  Παπάζογλου γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης ξημερώματα Πρωτοχρονιάς  του 2006.  Ήταν από την αρχή ένα χαρούμενο και χαμογελαστό μωρό. Σε ηλικία 10 μηνών διαγνώσθηκε με μια γενετική ασθένεια που λέγεται Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία τύπου ΙΙ.  Η ασθένεια αυτή προκαλεί μυϊκή αδυναμία/ατροφία χωρίς να έχει όμως καμία επίδραση στην νοητική ικανότητα. Αυτό δεν την εμπόδισε ποτέ να είναι ένα δημιουργικό παιδί με πολλές ανησυχίες.
Μια από αυτές τις ανησυχίες είναι  και αυτό το παραμύθι  που σε ηλικία 6 χρονών , στο νηπιαγωγείο, με την βοήθεια της δασκάλας της Γλαύκης  Πακιουφάκη  δημιούργησε με πολλή φαντασία και μεράκι.

Τώρα η Ανέζα είναι μαθήτρια πρώτης δημοτικού,  παρακολουθεί μαθήματα κατ’ οίκον,  και της  αρέσει  πολύ το διάβασμα. Λατρεύει  τα ζώα και αγαπάει τη φύση και τα λουλούδια.
 Στο Ηρακλειο στο 24ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ στις 20 Οκτωβρίου  θα παρουσιάσει η μικρή Άννα το παραμύθι της , την ”Ρούσα την σαρανταποδαρούσα” τα έσοδα από την πώληση του παραμυθιού θα δοθούν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας παίδων ΠΑΓΝΗ στο Ηράκλειο για τα παιδιά που νοσηλεύονται.



Το event θα βρειτε

πηγή http://supermomrocks.wordpress.com
Ευχαριστούμε την christina για την αποστολή του άρθρου
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...