Αξίζει να πας... Σφακιά (Χανιά - Κρήτη) (Φώτο και χάρτης)

Τα Σφακιά ή Χώρα Σφακίων είναι ιστορική περιοχή της Κρήτης που βρίσκεται στη νότια μεριά του νομού Χανίων. Υπήρξε μία από τις πιο ανυπότακτες περιοχές της Ελλάδας και συχνά παρομοιάζεται με την Μάνη και το Σούλι.

Ο Ιστορικός  Ι. ΜΟΥΡΕΛΟΣ έλεγε για τους Σφακιανούς: 
"Εμείς οι άλλοι οφείλομεν ευγνωμοσύνη στο λαό των Σφακίων που τόσες φορές  εθυσιάστηκε για τους άλλους. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνούμε πως, οι ως τα 1770 ευτυχισμένοι και σχεδόν ελεύθεροι Σφακιανοί, εθυσίασαν την ευτυχία τους για την ελευθερία των άλλων Κρητικών."
                                                                                                             

Είναι ιδιαίτερα δυσπρόσιτη και τραχιά περιοχή που περιβάλλεται από τις απόκρημνες πλαγιές των Λευκών Ορέων και τα πολυάριθμα φαράγγια που σχηματίζονται σ´αυτές ενώ νότια βρέχεται από το Λυβικό Πέλαγος.

Από το λιμάνακι των Σφακίων μπορείτε να πάρετε το καράβι και να πάτε στο Λουτρό, στην Αγία Ρούμελη, στο Φραγκοκάστελλο, στη Σούγια, στην Παλαιόχωρα. Υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια, τα οποία μπορούν να σας εξυπηρετήσουν.
 
Κάντε μία βόλτα στα γραφικά σοκάκια και χαλαρώστε. Επίσης, μπορείτε να δοκιμάστε τις παραδοσιακές νοστιμιές (σύγκλινο, τσιγαριαστό, σφακιανές πίτες κ.α.) ή αν προτιμάτε  ψαράκι σε κάποιο από τα παραθαλάσσια ταβερνάκια της Χώρας.Καθώς ο ήλιος δύει, πάρτε το ταίρι σας ή την παρέα σας και απολαύστε την βόλτα σας στο όμορφο, άγριο αλλά και συνάμα ρομαντικό τοπίο της Σφακιανής γης.

Μπορεί να σας κάνει παρέα και κανένα... φιλαράκι!!! Καλά να περάσετε.

Δείτε στον χάρτη τη διαδρομή για να φτάσετε στα Σφακιά. Με το + και το - μεγεθύνετε ή μικρύνετέ τον.

Προβολή Οδηγίες κατεύθυνσης προς Σφακιά, Ελλάδα σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

άρθρο και φώτο down time
πληροφορίες από e-sfakia.gr, wikipedia.org
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε..
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...