Η Ζυρίχη και η Γενεύη είναι οι πόλεις με τους υψηλότερους ακαθάριστους μισθούς


Στην κορυφή των πιο ακριβών πόλεων στον κόσμο η Ζυρίχη και η Γενεύη
Τόκιο
14/09/2012
Το Όσλο, η Ζυρίχη και το Τόκιο είναι οι ακριβότερες πόλεις στον κόσμο, όμως στη Ζυρίχη η αγοραστική δύναμη των μισθωτών είναι η υψηλότερη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της ελβετικής τράπεζας UBS.
Οι τρεις πόλεις είναι πρώτες στη λίστα των ακριβότερων πόλεων σε σχέση με ένα καλάθι που περιλαμβάνει 122 αγαθά και υπηρεσίες, σύμφωνα με την UBS η οποία ανέλυσε την αγοραστική δύναμη σε 72 πόλεις στον κόσμο.

Η Ζυρίχη και η Γενεύη είναι οι δύο πρώτες πόλεις στον κατάλογο με τους υψηλότερους ακαθάριστους μισθούς στον κόσμο, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Κοπεγχάγη.
Η Νέα Υόρκη βρίσκεται στην έκτη θέση, το Βερολίνο στην 19η θέση και το Παρίσι στην 21η.
Η Αθήνα βρίσκεται στην 39η θέση ως προς το επίπεδο των τιμών και την αγοραστική δύναμη και στην 38η θέση ως προς το επίπεδο των μισθών.
Στο τέλος της λίστας βρίσκονται το Νέο Δελχί, η Τζακάρτα και η Μανίλα.
Η Ζυρίχη είναι επίσης η πόλη όπου οι μισθωτοί έχουν την υψηλότερη αγοραστική δύναμη.

«Για να αγοράσει ένα iPhone , ένας μισθωτός πρέπει να εργαστεί 22 ώρες στη Ζυρίχη, ενώ στη Μανίλα ο χρόνος εργασίας πρέπει να πολλαπλασιασθεί κατά είκοσι φορές», σύμφωνα με την έκθεση.

πηγή in.gr via http://www.cretalive.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...