Νέα επιβεβαίωση για την αλματώδη αύξηση των εμφραγμάτων


Μια νέα μελέτη έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που ξέρουμε ήδη όλοι είτε από γεγονότα στον περίγυρο μας είτε από παλαιότερες έρευνες δημόσιων οργανισμών. Αλματώδη αύξηση στα εμφράγματα που αγγίζει το 40% προκαλεί n οικονομική κρίση στην Ελλάδα σύμφωνα με μελέτη της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας.

Σύμφωνα με τη μελέτη η αύξηση αφορά τις ισχαιμικές καρδιοπάθειες και την κατάθλιψη ενώ σε αυξημένο κίνδυνο για καρδιοαγγειακές παθήσεις βρίσκονται όσοι υπερβαίνουν το οκτάωρο εργασίας.

Σε προηγούμενη έρευνα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου τον περασμένο Απρίλιο βγήκαν τα ίδια αποτελέσματα καθώς καταγράφηκε την τελευταία διετία το αυξημένο ποσοστό (40%) εισαγωγής ασθενών με οξέα στεφανιαία σύνδρομα. Τότε, οι καθηγητές του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας, Κώστας Τούτουζας και Χριστόδουλος Στεφανάδης, εξηγούσαν το πρόσφατο παράδειγμα της Ιρλανδίας, μιας ευρωπαϊκής χώρας που πλήγηκε πριν από την Ελλάδα από την κρίση χρέους το οποίο δείχνει πως σε εποχές ύφεσης οι καρδιαγγειακές παθήσεις «θερίζουν», παρουσιάζοντας αύξηση 52% ενώ στις πρώτες αιτίες θανάτου, μαζί με τις αυτοκτονίες, συμπεριλαμβάνονται τα εμφράγματα και τα εγκεφαλικά επεισόδια. «Επίσης, πρόσφατα παραδείγματα χωρών όπου έγιναν μαζικές ιδιωτικοποιήσεις, με αποτέλεσμα χιλιάδες εργαζόμενοι να απολυθούν, φανερώνουν πως n δραματική αύξηση της ανεργίας αυξάνει κατά 13% τη θνησιμότητα To φαινόμενο οφείλεται στο ότι οι άνεργοι βιώνουν έντονο στρες, καπνίζουν πολύ και κάνουν κατάχρηση αλκοόλ», επισημαίνει ο καρδιολόγος Δημήτρης Ρίχτερ. Μαζί με την κακή ποιότητα φθηνού φαγητού και τn μη τήρηση της απαγόρευσης του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους λόγω πίεσης των καταστηματαρχών λόγω κρίσης, δημιουργούν ένα δολοφονικό κοκτέιλ ποιότητας ζωής.

αναδημοσίευση από http://www.attikipress.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...