Οι κακές ειδήσεις βλάπτουν την ψυχική υγεία!

Την επόμενη φορά που θα πάτε να παρακολουθήσετε με προσήλωση μια δυσάρεστη είδηση στην τηλεόραση, ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε! Μελέτη των επιστημόνων από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η διαρκής παρακολούθησή τους προκαλεί ψυχικά και σωματικά προβλήματα.

Για τη μελέτη οι ερευνητές αξιολόγησαν τη ψυχική και σωματική υγεία 1.322 εθελοντών τις εβδομάδες πριν και μετά τις επιθέσεις στους διδύμους πύργους, καθώς και την έναρξη του πολέμου στο Ιράκ το 2003.
Οι ερευνητές κατέγραψαν την έκθεση των εθελοντών στα Μ.Μ.Ε. και τις αντιδράσεις οξέος αλλά και μετατραυματικού στρες στα συμβάντα που παρακολουθούσαν. Ειδικότερα, η περίοδος του οξέος στρες αφορά τις πρώτες εβδομάδες έπειτα από ένα σοβαρό γεγονός, ενώ ένα μήνα μετά το συμβάν αρχίζει η περίοδος του μετατραυματικού στρες. Στην παρούσα μελέτη, το οξύ στρες των εθελοντών μετρήθηκε 9-14 ημέρες έπειτα από την 11η Σεπτεμβρίου και σε λίγες μέρες από την έναρξη του πολέμου στο Ιράκ.
Μετά από 3 χρόνια η αξιολόγηση των εθελοντών επαναλήφθηκε για να διερευνηθεί κατά πόσο άντεξαν στο χρόνο τα ψυχικά τραύματα -που τυχόν είχαν αποκομίσει τις μέρες των τραυματικών γεγονότων.
Τα άτομα που παρακολουθούσαν στην τηλεόραση πάνω από 4 ώρες την ημέρα την κάλυψη των παραπάνω γεγονότων, διέτρεχαν αυξημένες πιθανότητες να εκδηλώσουν συμπτώματα οξέος αλλά και μετατραυματικού στρες, καθώς και να εκδηλώσουν 2-3 χρόνια αργότερα προβλήματα σωματικής υγείας.
«Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να συνειδητοποιήσει ο κόσμος ότι δεν αποκομίζει κάποιο όφελος από την συνεχή έκθεσή του σε εικόνες φρίκης», διευκρίνισε η επικεφαλής της έρευνας, δρ Σίλβερ.

http://www.attikipress.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...