Οι κακές ειδήσεις βλάπτουν την ψυχική υγεία!

Την επόμενη φορά που θα πάτε να παρακολουθήσετε με προσήλωση μια δυσάρεστη είδηση στην τηλεόραση, ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε! Μελέτη των επιστημόνων από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η διαρκής παρακολούθησή τους προκαλεί ψυχικά και σωματικά προβλήματα.

Για τη μελέτη οι ερευνητές αξιολόγησαν τη ψυχική και σωματική υγεία 1.322 εθελοντών τις εβδομάδες πριν και μετά τις επιθέσεις στους διδύμους πύργους, καθώς και την έναρξη του πολέμου στο Ιράκ το 2003.
Οι ερευνητές κατέγραψαν την έκθεση των εθελοντών στα Μ.Μ.Ε. και τις αντιδράσεις οξέος αλλά και μετατραυματικού στρες στα συμβάντα που παρακολουθούσαν. Ειδικότερα, η περίοδος του οξέος στρες αφορά τις πρώτες εβδομάδες έπειτα από ένα σοβαρό γεγονός, ενώ ένα μήνα μετά το συμβάν αρχίζει η περίοδος του μετατραυματικού στρες. Στην παρούσα μελέτη, το οξύ στρες των εθελοντών μετρήθηκε 9-14 ημέρες έπειτα από την 11η Σεπτεμβρίου και σε λίγες μέρες από την έναρξη του πολέμου στο Ιράκ.
Μετά από 3 χρόνια η αξιολόγηση των εθελοντών επαναλήφθηκε για να διερευνηθεί κατά πόσο άντεξαν στο χρόνο τα ψυχικά τραύματα -που τυχόν είχαν αποκομίσει τις μέρες των τραυματικών γεγονότων.
Τα άτομα που παρακολουθούσαν στην τηλεόραση πάνω από 4 ώρες την ημέρα την κάλυψη των παραπάνω γεγονότων, διέτρεχαν αυξημένες πιθανότητες να εκδηλώσουν συμπτώματα οξέος αλλά και μετατραυματικού στρες, καθώς και να εκδηλώσουν 2-3 χρόνια αργότερα προβλήματα σωματικής υγείας.
«Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να συνειδητοποιήσει ο κόσμος ότι δεν αποκομίζει κάποιο όφελος από την συνεχή έκθεσή του σε εικόνες φρίκης», διευκρίνισε η επικεφαλής της έρευνας, δρ Σίλβερ.

http://www.attikipress.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...