Οι εφαρμογές Android συλλέγουν προσωπικές πληροφορίες ακόμα κι όταν δεν τις χρησιμοποιούμε


Ερευνητές του MIT (Massachusetts Institute of Technology) ανέλυσαν 36 δημοφιλείς Android apps, και ανακάλυψαν πως πολλά από αυτά, συλλέγουν τις προσωπικές πληροφορίες μας, ακόμη και όταν δεν τα χρησιμοποιούμε.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το δημοφιλές παιχνίδι Αngry Birds, μέσω του οποίου η κατασκευάστρια εταιρία Rovio,  καταγράφει τα γεωγραφικά δεδομένα των χρηστών από το GPS και το Wi-Fi τους.

Άλλο ένα παράδειγμα, είναι το παιχνίδι Bowman, το οποίο καταγράφει το ιστορικό του Web browsing των χρηστών, για αρκετή ώρα αφού σταματήσουν να παίζουν. Επίσης, η εφαρμογή WhatsApp, διαβάζει τα address books των χρηστών, συνεχώς.
Οι ερευνητές έψαξαν εφαρμογές μόνο στην πλατφόρμα του Android, πιθανότατα γιατί είναι μια ανοιχτή πλατφόρμα και πιο εύκολα προσβάσιμη. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως το ίδιο συμβαίνει φυσικά και με εφαρμογές του iPhone και του iPad.
Βεβαίως, οι developers περιορίζονται ως προς τι μπορούν να κάνουν με τα δεδομένα των χρηστών που συλλέγουν και οι εφαρμογές όσων παραβιάζουν τους κανόνες, αφαιρούνται από το Google Play. Το αντικείμενο της έρευνας όμως, είναι να αναδείξει τις επιπτώσεις που έχουν στην ιδιωτικότητα των χρηστών, τα διάφορα apps.
Οι εφαρμογές έχουν μπορούν να συλλέγουν τις πληροφορίες των χρηστών μόνο όταν είναι σε χρήση η εφαρμογή τους, αλλά το ερώτημα είναι για ποιο λόγο συνεχίζουν να συλλέγουν δεδομένα όταν οι χρήστες δεν τις χρησιμοποιούν;

Πηγή: http://www.blogtv.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...