Το πρώτο βιβλίο επαυξημένης πραγματικότητας (video)

Στην εκπομπή Esc παρουσιάστηκε πριν μερικούς μήνες το πρώτο βιβλίο επαυξημένης πραγματικότητας, δηλαδή ένα βιβλίο που οι εικόνες του θα "ζωντανέψουν" στην οθόνη του υπολογιστή σας.  Θα δείτε να συμβαίνουν πράγματα δίπλα σας, που στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν και όλα αυτά με τη βοήθεια ειδικού λογισμικού. 

Τι είναι όμως αυτή η «Επαυξημένη Πραγματικότητα»;
Είναι ένας τρόπος να καταλαβαίνουμε την φυσική πραγματικότητα σε συνδυασμό με στοιχεία που παράγονται από κάποιο πρόγραμμα υπολογιστή και αυτό κατά κάποιο τρόπο μας δίνει και άλλους τρόπους αντίληψης ή και πληροφόρησης που συμπληρώνουν τις αισθήσεις μας.
Δηλαδή μέσα στο φυσικό περιβάλλον με χρήση κάποιου προγράμματος και κάμερας του υπολογιστή μας μπορούμε να «δούμε» και άλλα στοιχεία που δεν υπάρχουν στο φυσικό περιβάλλον και δημιουργούνται από το σχετικό λογισμικό. Στο φυσικό περιβάλλον ενσωματώνονται στοιχεία που δημιουργούνται από το λογισμικό δίνοντας παραπάνω δυνατότητες στις αισθήσεις μας και στην πληροφόρησή μας.

Αναμένεται να κεντρίσει το ενδιαφέρον των μικρών εξερευνητών, που τους ενδιαφέρει να γνωρίζουν και να ανακαλύπτουν νέα ενδιαφέροντα! 
Εσάς δε θα σας ενδιέφερε να δείτε πως με την web κάμερα του υπολογιστή σας και με τη βοήθεια ειδικού λογισμικού, διαβάζονται οι πληροφορίες που βρίσκονται πάνω στη σελίδα του βιβλίου και ... "ως δια μαγείας" ένα π.χ. ελικόπτερο αρχίζει να πετάει;;;
Προτείνουμε να δείτε το βίντεο, ειδικά τα πρώτα λεπτά που αφορούν το θέμα μας. Έχει πολύ ενδιαφέρον!

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα http://www.kastaniotis.com/mathainoposleitourgei/dokeo.swf

άρθρο Down Time
πληροφορίες από blogs.sch.gr, kastaniotis.com
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...