Πόσο τρυφερός γονιός να είμαι;;;


Υπάρχουν όρια που πρέπει να βάλει ένας γονιός στο πόσο τρυφερός πρέπει να είναι προς το σύντροφό του μπροστά στα παιδιά; Είναι γεγονός ότι κάποιες φορές τα παιδιά νιώθουν ενόχληση από τις εκδηλώσεις τρυφερότητας  μεταξύ των γονιών. 
Η ψυχολόγος - παιδοψυχολόγος, συγγραφέας Αλεξάνδρα Καππάτου συμβουλεύει σχετικά: 

Γιατί ζηλεύει το παιδί; 
Υποσυνείδητα το παιδί πιστεύει πως, λόγω της στενής σχέσης που έχει με τη μητέρα του, είναι το πιο σημαντικό άτομο γι’ αυτήν και βλέπει τον πατέρα ως αντίπαλο που παρεμβαίνει στο «ειδύλλιό» του με τη μαμά.
Γι’ αυτό είναι συνηθισμένο φαινόμενο να προσπαθούν τα παιδιά  να μπουν στη μέση όταν οι γονείς τους φιλιούνται ή φέρονται τρυφερά ο ένας στον άλλο, προσπαθώντας να τους χωρίσουν. 

Τι να κάνεις
Να φέρεσαι με ηρεμία και φυσικότητα, χωρίς να καταπιέζεις τις αυθόρμητες εκδηλώσεις τρυφερότητας ούτε και να απομακρύνεσαι βιαστικά από τον/την σύντροφό σου, κάθε φορά που εμφανίζεται το παιδί στο χώρο διεκδικώντας την προσοχή σου.
Δεν πρέπει να πέσεις σε αυτή την «παγίδα», για το καλό της δικής σου σχέσης, πιστεύοντας ότι έτσι θα βοηθήσεις το παιδί να το ξεπεράσει. Αντίθετα, μπορείς να το συμπεριλάβεις κι αυτό πού και πού στα χάδια μεταξύ σας, αλλά δίνοντας του να καταλάβει πολύ καλά ότι ο μπαμπάς και η μαμά αποτελούν μια ενότητα που υπήρχε από πριν. 

Η τρυφερότητα κάνει καλό!
Παρατηρώντας τα παιδιά ότι οι γονείς τους συμπεριφέρονται με τρυφερότητα ο ένας στον άλλο, νιώθουν ασφάλεια και εμπιστοσύνη ότι δεν θα τα εγκαταλείψουν. Ακόμη κι αν λείψουν για λίγο, μπορούν να μείνουν με οποιοδήποτε μέλος της οικογένειας. 
Επιπλέον, θα μάθουν έννοιες πολύ σημαντικές για τη μελλοντική τους συναισθηματική ζωή, την τρυφερότητα, τη λεπτότητα, τον αυθορμητισμό, το σεβασμό καθώς και να εξωτερικεύουν τα συναισθήματά τους χωρίς ντροπή.

αναδημοσίευση από http://www.tlife.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...