Αξίζει να πας... Μονή Παναγίας Καλυβιανής ( Ηράκλειο - Κρήτης )

To Down Time - Αξίζει να πας έχει πια το δικό του σπίτι στoν ιστότοπο Down Time Traveler by Angeliki SaitakiΠατήστε Eδώ > angelikisaitaki.com για να τον επισκεφτείτε και να βρείτε αυτό κι ακόμα περισσότερα ταξίδια! 


Η Μονή Παναγίας Καλυβιανής βρίσκεται στο 60ό χιλιόμετρο της οδικής αρτηρίας Ηράκλειο-Τυμπάκι, σε απόσταση 300 μέτρων στα δεξιά. Το μοναστήρι κείται σε υψόμετρο 80 μέτρων. Υπάγεται στο Δημοτικό διαμέρισμα Φανερωμένης Ηρακλείου. Το 2001 απεγράφησαν 214 άνθρωποι.





Προσκύνημα στην εικόνα της Παναγίας από τους επισκέπτες της Μονής


Σε αυτό το μικρό εκκλησάκι βρέθηκε κατά την παράδοση , η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας της Καλυβιανής. Στο χώρο πρέπει να αναφέρουμε ότι βρίσκεται και ναός αφιερωμένος στον Όσιο Χαράλαμπο. 





Αφιερώματα πιστών...


Πρόκειται για έναν από τα πιο αξιόλογα μοναστήρια, αρκεί να μελετήσει κανείς το έργο του για να το αντιληφθεί.
Τις τελευταίες δεκαετίες έχει αναπτυχθεί σε μεγάλο οικοδομικό συγκρότημα και στεγάζει πολλά φιλανθρωπικά ιδρύματα: Ορφανοτροφείο, Γηροκομείο , Κέντρο εφηβικής προστασίας , Παιδική προστασία «Η Θεοτόκος», Σχολή κοπτικής ραπτικής κ.α.

Επίσης, λειτουργούν παράλληλα εργαστήρια Ιεροραπτικής, Αγιογραφίας Υφαντικής, Μουσείο Εκκλησιαστικού και λαογραφικού τύπου, Δημοτικό σχολείο Δημόσιο και Νηπιαγωγείο, για τα παιδιά των ιδρυμάτων και της γύρω περιοχής και κατασκήνωση στον Κόκκινο Πύργο, για τις διακοπές των παιδιών των ιδρυμάτων.

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες από το Εκκλησιαστικό και Λαογραφικό μουσείο της μονής.

Ο μύλος και άλλα παραδοσιακά εργαλεία.













































Το τυπογραφείο

.

























Μελετήστε τον χάρτη... για να φτάσετε στα σίγουρα!!! 


άρθρο και φώτο Down Time
πληροφορίες από wikipedia.org και imga.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...