Καλοκαίρι 2012: Τι επιλέγουν οι Έλληνες και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι για τις διακοπές τους;

Σύμφωνα με την ανάλυση της μηχανής αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών trivago.gr στην κορυφή της πυραμίδας προτιμήσεων για τις φετινές καλοκαιρινές διακοπές είναι η ΙσπανίαΟι Eυρωπαίοι κατά βάση επιλέγουν Eυρώπη για αυτό το καλοκαίρι και αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι η παντελής έλλειψη της Ελλάδας από τη λίστα των 10 δημοφιλέστερωνπροορισμών.
Η Ισπανία αυτό το καλοκαίρι φαίνεται ότι έχει την τιμητική της καθώς από τους 10 δημοφιλέστερους προορισμούς οι τέσσερις βρίσκονται στην Ισπανία (ΒαρκελώνηΜαγιόρκαΣαλού και Μπένιντορμ), ενώ με δύο αντιπροσώπους στη λίστα ακολουθεί η Ιταλία (Ρώμη και Ρίμινι) και  η Αμερική (Νέα Υόρκη και Ορλάντο). Η Ελλάδα μπορεί να μην βρίσκεται στη λίστα τωνδημοφιλέστερων προορισμών αλλά οι Νορβηγοί και οι Ιταλοί φαίνεται ότι αποτελούν την εξαίρεση στον κανόνα και επιλέγουν να την επισκεφτούνΝα σημειωθεί ότι στην πέμπτη θέση των Νορβηγικών προτιμήσεων βρίσκεται η Ρόδος και στην όγδοη θέσηο Πλατανιάς ΧανιώνΟι γείτονες Ιταλοί, μας τιμούν με την ψήφο τουςαλλά δεν μας κατατάσσουν μέσα στις 10 πρώτες προτιμήσεις τους παρά μόνο στην 16η θέση (Μύκονος) και στη 17η θέση (Ρόδος). Ενδιαφέρον αποτελεί ότι η Ελλάδα απουσιάζει από τη λίστα των 100 δημοφιλέστερων γερμανικών προορισμών για αυτό το καλοκαίρι.

Οι αγαπημένοι προορισμοί των Ελλήνων για αυτό το καλοκαίρι


Οι Έλληνες αυτό το καλοκαίρι επιλέγουν να τιμήσουν κατά βάση τους ελληνικούς προορισμούςΕφτά από τους δέκαδημοφιλέστερους προορισμούς είναι ελληνικοί ενώ τη λίστα συμπληρώνουν η Βαρκελώνη (τρίτη θέση), το Παρίσι (πέμπτη θέση) και η Ρώμη (έβδομη θέση). Στην πρώτη θέση των προτιμήσεων είναι τα μαγευτικά Φήρα Σαντορίνης και στη δεύτερη θέση τα γραφικά ΧανιάΑκολουθούν το νησί των Ιπποτών και το ΗμεροβίγλιΤη λίστα συμπληρώνουν η Μύκονος, Ο Αδάμας και η ΠαροικιάΑξίζει να σημειωθεί ότι κατά βάση φέτος η Μεσόγειος επιλέγει να μείνει στο «σπίτι» της, καθώς οι Έλληνες και οι Ισπανοί επιλέγουν να τιμήσουν τους εθνικούς τους προορισμούςδέκα στα δέκα για τους Ισπανούς και εφτά στα δέκα για τους ΈλληνεςΕνδιαφέρον αποτελεί ότι και οι Ιταλικές προτιμήσεις είναι στην ίδια κατεύθυνση καθώς οι 5 από τις 10 προτιμήσεις τους είναι στην Ιταλία.

Τα αποτέλεσματα βασίζονται στις κρατήσεις που έγιναν από την περίοδο 1η Ιουλίου- 31η Αυγούστου για κρατήσεις μιας βδομάδας στην trivago.gr

αναδημοσίευση από http://fe-mail.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...