Μεγάλο το ενδιαφέρον για τα τεστ ευφυϊας της MENSA στο Ηράκλειο


Μεγάλο το ενδιαφέρον για τα τεστ ευφυϊας της MENSA στο Ηράκλειο


Αρκετοί Ηρακλειώτες, μεταξύ αυτών καιμαθητές Λυκείου, πέρασαν τα τεστ ευφυΐας της MENSA και συγκαταλέγονται στους ευφυέστερους ανθρώπους, δηλαδή στο ανώτερο 2% του ανθρώπινου πληθυσμού.


Η MENSA έχει 30 μέλη στην Κρήτη - δεν συμπεριλαμβάνονται όσα άτομα που πέρασαν το τεστ - ενώ Πανελλαδικά ο αριθμός τους φθάνει τα 1130.





Για την εισαγωγή στην Ελληνική MENSA, το τεστ ευφυΐας που χρησιμοποιείται για την εύρεση του Δείκτη Νοημοσύνης (I.Q), αποτελείται μόνο από σχηματικές παραστάσεις (45 ερωτήσεις- διάρκεια τεστ 20'), ώστε να μπορεί να απαντηθεί από όλους (ακόμη και από αυτούς που δεν γνωρίζουν γραφή και ανάγνωση) και δεν προϋποθέτει εγκυκλοπαιδικές γνώσεις. 



Χρησιμοποιεί το FRT form A (Figure Reasoning Test) και το όριο εισαγωγής είναι 131. Οι απαντήσεις που θα δώσετε θα αξιολογηθούν από τον πιστοποιημένο ψυχολόγο στην MENSA International (MIL), τον National Supervisor Psychologist (NSP).



Σε κάθε περίπτωση η όλη διαδικασία είναι εμπιστευτική και μόνο εσείς θα μάθετε το αποτέλεσμα.



Αν η βαθμολογία σας είναι μεγαλύτερη ή ίση του 131 της κλίμακας Wechsler (sd 15) που μετράται το τεστ FRT A, σημαίνει ότι ανήκετε στο ανώτερο 2% του ανθρώπινου πληθυσμού και αυτόματα αποκτάτε το δικαίωμα να γίνετε μέλος της MENSA.

Η συμμετοχή στη διαδικασία δεν είναι δωρεάν. Για όσους ενδιαφέρονται , δείτε εδώ 
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...