Η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου στο δήμο Μινώα Πεδιάδας
Στο δήμο Μινώα-Πεδιάδας θα προσφέρει δωρεάν το επόμενο τετραήμερο τις πολύτιμες ιατρικές υπηρεσίες της, η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Περιφέρειας Κρήτης.
Το διήμερο 15 -16 Μάιου ο μαστογράφος θα βρίσκεται έξω από το Κέντρο Υγείας Καστελίου από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, και στις 17-18 Μάιου τις ίδιες ώρες έξω από το Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τώρα από την Κινητή Μονάδα της Περιφέρειας Κρήτης, έχουν υποβληθεί σε μαστογραφίες χιλιάδες γυναίκες εντός και εκτός Κρήτης. Πολλές μάλιστα εξ αυτών, αν και σε μεγάλη ηλικία, έκαναν μαστογραφία για πρώτη φορά στη ζωή τους, έστω και αν η σχετική εξέταση επιβάλλεται μετά την ηλικία των 40 ετών. Ωστόσο η συγκεκριμένη εξέταση κρίνεται επιβεβλημένη και για τις γυναίκες κάτω των 40 ετών, όταν υπάρχει ιστορικό καρκίνου του μαστού στην οικογένειά τους. Ο γενικός κανόνας είναι οι γυναίκες από μικρή ηλικία κιόλας να μάθουν τη ψηλάφηση του μαστού, που είναι μέρος του σώματος τους και κομμάτι του εαυτού τους, τονίζουν οι γιατροί της Κινητής Μονάδας. «Πρέπει να μπει στη καθημερινότητα των γυναικών και να μην τρομάζουν. Δεν είναι ακόμα στην κουλτούρα μα, αλλά πρέπει να γίνει μέρος της» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι γιατροί.

Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...