Μαθητές από την Κρήτη κατασκεύασαν υποβρύχια! (video)

Η δοκιμή πέτυχε! Τα υποβρύχια (τα "φωνάζουν" και Hydrobot!) βρέθηκαν στο βυθό του λιμανιού με μηχανική καθοδήγηση την οποία χειριζόντουσαν οι μαθητές, ενώ το επόμενο βήμα ήταν, οι μαθητές του Γυμνασίου Γαζίου, του 6ου ΕΠΑΛ και του 1ου ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στην εργασία (σε συνεργασία με το Κέντρο Φυσικών Επιστημών), να βάλουν τα δύο υποβρύχια να... συναγωνιστούν!
Η δημιουργία υποβρυχίου ρομπότ ξεκίνησε από το Πανεπιστήμιο MIT της Μασαχουσέτης και του Έλληνα διευθυντή του MITSG κ. Χρυσόστομου Χρυσοστομίδη. Στην Ελλάδα, έχει έρθει σαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με την αρωγή του Ιδρύματος Ευγενίδου, το οποίο καλεί όσα σχολεία το επιθυμούν να συμμετέχουν. 

Το Ίδρυμα Ευγενίδου προσφέρει δωρεάν τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, αλλά και τα βιβλία που πρέπει να μελετήσουν οι μαθητές για να εφαρμόσουν την τεχνογνωσία που θα του οδηγήσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
Το πρόγραμμα εφαρμόζεται σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα και κάθε μαθητική ομάδα αποτελείται από 6 άτομα. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι, ωστόσο, πως οι περισσότερες συμμετοχές είναι στην Κρήτη, ενώ τα αποτελέσματα που έχουν παρουσιαστεί ως τώρα έχουν στεφθεί από επιτυχία! Πηγή: prismanews via nooz.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...