Ryno: η μοτοσυκλέτα μονόκυκλο


Η αλήθεια είναι ότι έχουμε συνδέσει τον μηχανοκίνητο αθλητισμό με δύο ρόδες. Αλλά γιατί να χρησιμοποιεί κανείς δύο ρόδες όταν μπορεί να κάνει εξίσου καλά την δουλειά του με μία; Αυτό μάλλον σκέφτηκε ο Tony Ozrelic και δημιούργησε το Ryno!


Ο Ozrelic είναι ο προγραμματιστής πίσω από το πρόγραμμα που ελέγχει την ισορροπία του Ryno. «Ποια είναι η απλούστερη μορφή αυτοκίνησης που μπορεί να λειτουργήσει;» είναι μία ακόμα ερώτηση που έθεσε στον εαυτό του ο Tony, όταν κατασκεύαζε το hardware του Ryno.

«Ο Τony πρόσεξε ότι πολλοί από εκείνους που ανέβαιναν για πρώτη φορά σε ένα Segway, δεν εμπιστεύονταν την τεχνολογία του, που επιτρέπει στο δίτροχο “πατίνι” να ισορροπεί μόνο του. Προσπαθούσαν να ισορροπήσουν μόνοι τους το μηχάνημα, αντί να το αφήσουν να κάνει τη δουλειά του. Το αποτέλεσμα ήταν απότομα τινάγματα και τρομοκρατημένοι αναβάτες. Έτσι, όταν ο Οzrelic σχεδίαζε την τεχνολογία που θα επέτρεπε στο Ryno να ισορροπεί και να στρίβει, είχε ήδη συνειδητοποιήσει ότι πρώτα έπρεπε να χαλιναγωγήσει τα φυσικά ανθρώπινα ένστικτα περί ισορροπίας, αν ήθελε να δώσει στη μηχανή του ομαλή και διαισθητική λειτουργία», αναφέρει ένα σημείωμα στο site της εταιρείας.

«Για μένα η λογική του Ryno στέκεται από μόνη της. Ο άνθρωπος μαθαίνει να ισορροπεί από μωρό, γιατί λοιπόν να το αναλάβει αυτό μια μηχανή; Ένας αναβάτης μπορεί να προσαρμοστεί στο Ryno με την ελάχιστη εξάσκηση και προσπάθεια, προκειμένου να καταφέρει αυτό που έτσι κι αλλιώς ήδη ξέρει να κάνει. Να οδηγεί μια μοτοσυκλέτα", λέει ο Ozreli.

«Μια μηχανή που είναι αρκετά έξυπνη για να κάνει μόνον όσα εσύ δεν μπορείς, είναι όχι μόνον ευκολότερη αλλά και καλύτερη», προσθέτει.

Η Ryno Motors έχει ιδρυθεί στο Portland των ΗΠΑ είναι αυτόν καιρό στην διαδικασία της επιλογής ενός κατασκευαστή για το εικονιζόμενο όχημα. Ελπίζει ότι θα αρχίσει να πουλάει στον κόσμο προς τα μέσα ή τα τέλη του 2012.

Με φορτισμένη την μπαταρία li-ion που τροφοδοτεί το ηλεκτρικό μοτέρ του, έχει αυτονομία 50km και μέγιστη ταχύτητα 30-35km/h. Υπολογίζεται να κοστίζει περί τα 3.000 ευρώ όταν βγει στην αγορά.

Ryno: η μοτοσυκλέτα μονόκυκλο
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!