Αντώνης Κοσμαδάκης:Από στην Κρήτη χορευτής στο Moulin Rouge με βραβείο Γκίνες!


Ο Αντώνης Κοσμαδάκης γεννήθηκε στην Κρήτη. Ξεκίνησε το χορό σχετικά αργά, σε ηλικία 18 ετών, στη σχολή της Κλαίρυ Γουβιανάκη. Οπως δηλώνει στο ellines.com, αυτό συνέβη τυχαία, καθώς είχε ξεκινήσει από την ενόργανη γυμναστική, με την οποία ασχολήθηκε για 12 χρόνια, με διακρίσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ο χορός προέκυψε από την πρόταση που είχε από έναν φίλο του να παρακολουθήσει σεμινάρια χορού – εκεί γνώρισε έναν χορογράφο από το Παρίσι τον  Bruno Agati  ο οποίος του πρότεινε να φύγει για τη Γαλλία, να περάσει οντισιόν για μία κρατική σχολή στο Μονπελιέ και να συνεχίσει τον χορό εκεί. Αυτό έκανε και πέτυχε! Με υποτροφία, καθώς χρήματα δεν υπήρχαν, ήταν ένας από τους τρεις που επιλέχθηκε – η εμπειρία του στην ενόργανη, ήταν πολύτιμη στο να διακριθεί.

Το τέλος των σπουδών του τον βρίσκει να εργάζεται στη Disneyland  ως χορευτής. Ακολούθως στο Paradis Latin,ένα καμπαρέ στο Παρίσι, στο Lido ενώ συγχρόνως δούλευε και για την Όπερα για την οποία κάνει διάφορες παραστάσεις όπως η «Εύθυμη Χήρα» , «La vie Parisienne», «Faust» κ.α.
Η σκληρή δουλειά σε έναν χαρακτήρα που λέγεται «Valentin le Désossé» δηλαδή ο «χωρίς κόκαλα», ο οποίος υπήρξε πράγματι στο Moulin Rouge του άνοιξε την πόρτα του διάσημου καμπαρέ. Ο Toulouse Lautrec έχει ζωγραφίσει πολλούς πίνακες στους οποίους εμφανίζεται και υπάρχουν και πολλές αφίσες της εποχής που τον απεικονίζουν. Πρόκειται για ένα σόλο που διαρκεί τρία λεπτά και περιλαμβάνει ακροβατική, ευλυγισία και χορό. Ο Αντώνης Κοσμαδάκης κέρδισε πέρυσι το βραβείο Γκίνες με το Moulin Rouge, για μια κίνηση που λέγεται serpillere, το οποίο είναι σπαγγάτο στο πάτωμα. Απαντώντας στην ερώτηση τι σημαίνει για τον ίδιο Ελλάδα, απαντά χωρίς περιστροφές: «Ελλάδα σημαίνει το σπίτι μου. Είναι η οικογένειά μου. Προσπαθώ να πηγαίνω μια φορά το χρόνο. Είναι πολύ λίγο βέβαια αλλά προσπαθώ να πηγαίνω όσο πιο συχνά μπορώ.  Εκεί είναι η θάλασσα, το καλό φαγητό… τα πάντα.»


Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Πράγματα που μπορούν να μας χαλαρώσουν, να μας ταξιδέψουν... Είμαι δραστήριο άτομο λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια, τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελισσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με φίλους, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, να πηγαίνω ταξίδια, τα αεροπλάνα... Πολλά απλά πράγματα μου αρέσουν! Αν θέλετε να μοιραστείτε και εσείς κάτι με την παρέα μας, μην διαστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ότι καλό έχουμε... Ελάτε και εσείς μαζί μας!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...