Ταξίδι: Η πράσινη παραλία


Τα νησιά της Χαβάης είναι διάσημα για τα πολλά και διαφορετικά χρώματα που έχει η άμμος στις παραλίες τους. Το Maui για παράδειγμα έχει ροζ αμμουδιά, ενώ το Μεγάλο Νησί έχει εντυπωσιακή μαύρη άμμο. Η παραλία Papakolea όμως, που βρίσκεται κοντά στο μεγάλο νησί, είναι ξεχωριστή. Είναι γνωστή για το μοναδικό πράσινο της ελιάς χρώμα της.
Το πράσινο χρώμα της παραλίας οφείλεται σε κρυστάλλους του ορυκτού ολιβίνη. Το ορυκτό ολιβίνη βρίσκεται μέσα σε ηφαιστειογενείς λοφίσκους και ανήκει στους ημιπολύτιμους λίθους.
Μια διαφανής πράσινη ποικιλία του είναι το περίδοτο το οποίο χρησιμοποιείται ως ημιπολύτιμος λίθος. Η καλή ποιότητα περιδότου περιέχει λιγότερο από 15% σίδηρο, ενώ μπορεί να περιέχει και ίχνη χρωμίου ή νικελίου, που συμβάλλουν στον χρωματισμό του.
Ωστόσο αν θελήσετε να την επισκεφτείτε, η πρόσβαση σε αυτή την παραλία είναι αρκετά δύσκολη. Απαιτείται πεζοπορία 4,8 χλμ. μέσα από δύσβατα μονοπάτια που δεν υπάρχουν σε χάρτη.

Η πράσινη παραλία

Η πράσινη παραλία

Η πράσινη παραλία

Η πράσινη παραλία

Η πράσινη παραλία
Η πράσινη παραλία

Η πράσινη παραλία

Η πράσινη παραλία

Η πράσινη παραλία

Η πράσινη παραλία
πηγή dinfo.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...