Συζυγική ζωή: Λάθη που μπορείτε να αποφεύγετε


Η συζυγική σχέση χρειάζεται συνεχώς φροντίδα. Τα προβλήματα της καθημερινής ζωής επηρεάζουν τις σχέσεις στο ζευγάρι. 
Στα ζευγάρια ορισμένα λάθη που γίνονται συχνά, προκαλούν ένταση, νευρικότητα. Και οι δύο στο ζευγάρι πρέπει να εξετάζουν πως μπορούν να αποφεύγουν λάθη που βλάπτουν τη σχέση τους. 



Ποια είναι τα συχνότερα λάθη που γίνονται στις συζυγικές σχέσεις; 



1. Η έλλειψη αναγνώρισης και σεβασμού του ή της συζύγου έχει δυσάρεστες επιπτώσεις. Δεν πρέπει ο ένας από τους δύο να νιώθει ότι πάντα έχει δίκιο. 



2. Οι άνθρωποι συνήθως δεν εκτιμούν πολύ αυτούς που τα ξέρουν όλα και πάντοτε. Είναι καλό στο ζευγάρι να παραδέχονται ο ένας και ο άλλος ότι κάνουν κάποτε λάθη και ότι δεν έχουν την απάντηση για όλα τα προβλήματα. 



3. Η μη απόδοση της αναγκαίας προσοχής στον άλλο όταν τη χρειάζεται, είναι πηγή αρνητικών αισθημάτων. 



4. Η μη τήρηση των υποσχέσεων κλονίζει την εμπιστοσύνη. Οι  πράξεις μιλούν πιο δυνατά από τα λόγια.



5. Η απουσία ενδιαφέροντος για τις σεξουαλικές ανάγκες του άλλου στο ζευγάρι, είναι αιτία δυσλειτουργιών της σχέσης. 



6. Η απουσία ειλικρινείας, μπορεί να είναι καταστροφική για μια συζυγική σχέση. Τα μυστικά, τα ψέματα, δημιουργούν αποστάσεις. 



7. Η συζυγική απιστία δυναμιτίζει τη σχέση και είναι συχνά πηγή πολλών δεινών και για τους δύο. 



8. Τα πειράγματα από τον ένα στον άλλο, μπορεί να είναι πολύ ενοχλητικά. 



9. Ο εγωισμός και η απληστία χαρακτηρίζονται από το ότι ο ένας στο ζευγάρι θέλει να ξοδεύει για τον εαυτό του αλλά όταν ο άλλος κάνει κάτι, τότε δημιουργεί πρόβλημα. 



10. Οι διαπληκτισμοί είναι καταστάσεις που παρατηρούνται σε όλα τα ζευγάρια. Το θέμα είναι ο σωστός χειρισμός τους. Το λάθος είναι να επιζητεί ο ένας να είναι ο νικητής, να έχει πάντα δίκιο, χρησιμοποιώντας τις εκρήξεις θυμού για να το πετύχει. 



Αρχές που στηρίζουν τη συζυγική σχέση κτίζοντας ένα καλύτερο μέλλον είναι: Εκτίμηση, σεβασμός, αναγνώριση της προσφοράς του άλλου και υποστήριξη  προς επίτευξη των στόχων του. Όταν υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, οι αντιπαραθέσεις να γίνονται με δίκαιο, πολιτισμένο τρόπο. 



Κανένας δεν είναι τέλειος και να είστε πρόθυμοι να συγχωράτε τον άλλο. Ευγενική συμπεριφορά του ενός προς τον άλλο. Δώστε χρόνο καθημερινά για να μοιραστείτε με το ταίρι σας τα όνειρα, τις επιθυμίες, τις επιδιώξεις, τους στόχους σας. 



Βελτιώστε την επικοινωνία μεταξύ σας. Αποφασίζετε μαζί για τα οικονομικά, τα παιδιά, τις διακοπές.

Αφιερώστε χρόνο για να έχετε μαζί στιγμές ρομαντικές και οικειότητας. Μιλήστε για τις καθημερινές σας εμπειρίες και μην ξεχνάτε να γελάτε μαζί τουλάχιστο μια φορά κάθε μέρα. 



Τα λάθη σε μια συζυγική σχέση είναι πολλά και δεν μπορούν να εκλείψουν. Εκείνο που είναι σημαντικό είναι να αναγνωρίζονται και να λαμβάνονται μέτρα για τη διόρθωση και την αποφυγή επανάληψης.

πηγή medlook.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...