Πως να εκπαιδεύσετε ένα σκύλο στο σπίτι


Πως να εκπαιδεύσετε ένα σκύλο στο σπίτι | dailyarticle.gr
Αποκτήσατε ένα νέο σκύλο και θέλετε να τον εκπαιδεύσετε μόνοι σας, αλλά δεν ξέρετε πως; Τότε πρέπει να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο. Ίσως είναι ευκολότερο απ’ όσο νομίζετε.
Υπάρχουν κάποιοι εύκολοι κανόνες για το πώς να εκπαιδεύσετε ένα σκύλο και να τον κάνετε να ακούει σε εντολές: κρατήστε το μικρό, κρατήστε το απλό, κρατήστε το διασκεδαστικό – και για τους δυο σας. Η στάση και συμπεριφορά σας κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης είναι εξίσου σημαντικά με αυτά του σκύλου σας. Αν δεν έχετε διάθεση, ξεχάστε το – αναβάλλετε το μέχρι να είστε. Ο στόχος σας είναι να ενισχύσετε την κοινωνική σχέση που πρέπει να έχει ο σκύλος μαζί σας. Είστε ο αρχηγός της αγέλης και το σκυλί είναι ένας υπάκουος οπαδός.
Τα σκυλιά είναι όμορφα πλάσματα και η άφιξη ενός νέου κουταβιού στην οικογένεια είναι μια πολύ συναρπαστική εμπειρία. Τα κουτάβια είναι πασίγνωστο το πόσο χαριτωμένα είναι όταν αρχίζουν να κουνάνε τις ουρίτσες τους.
Γαύγισμα. Ακούγεται γνώριμο; Στη μέση της νύχτας, ατελείωτο γαύγισμα. Σκάψιμο στον κήπο σας. Δάγκωμα τον επίπλων. Είναι όλα κλασσικά παραδείγματα συμβίωσης με ένα σκύλο.
Μπορεί να είστε στα όρια να χάσετε την υπομονή σας, τουλάχιστον εγώ έφτασα στα όρια αρκετές φορές. Αλλά πριν το κάνετε, θυμηθείτε ότι το κουτάβι σας είναι σαν ένα μικρό παιδί. Χρειάζεται καθοδήγηση από τους γονείς του και τους ηλικιωμένους ανθρώπους γύρω του. Ακριβώς, θα πρέπει να το εκπαιδεύσετε. Όχι, δεν μιλάω να πάτε τον σκύλο σας σε δαπανηρούς εκπαιδευτές σκύλων. Εννοώ να το κάνετε μόνοι σας. «Δεν ξέρω πώς να το κάνω αυτό, δεν είμαι επαγγελματίας!». Ούτε εγώ είμαι, και αφού μπόρεσα να το κάνω εγώ, μπορείτε και εσείς. Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζετε. Στην πραγματικότητα, μπορεί να είναι πολύ πιο εύκολο απ’ ότι φαντάζεστε.


 Ορίστε μερικές βασικές συμβουλές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατά την εκπαίδευση του σκύλου σας.

1. Μόλις το κουτάβι φτάσει σπίτι σας, ξεκινήστε την εκπαίδευση. Όσο νωρίτερα ξεκινήσετε, τόσο συντομότερα θα ξεκινήσει να συμπεριφέρεται σωστά.
2. Το σκυλί σας θα πρέπει να εκπαιδευτεί σε ένα ήσυχο μέρος – ένα μέρος που θα αποσπάται λιγότερο η προσοχή του. Η συγκέντρωση τόσο η δική σας όσο και του σκύλου είναι πολύ σημαντική και αυτό είναι πιο εύκολο να γίνει με λιγότερη φασαρία και θορύβους τριγύρω.
3. Μην διστάσετε να δίνετε ανταμοιβές στον σκύλο όταν κάνει κάτι σωστά. Χαϊδέψτε το στο κεφάλι ή δώστε του να φάει κάτι που δεν είναι μέρος της συνηθισμένης διατροφής του.
4. Μην εκπαιδεύετε τον σκύλο για μεγάλες χρονικές περιόδους. Οι σύντομες περίοδοι δουλεύουν καλύτερα.
5. Η συνέπεια είναι το κλειδί. Κάντε τα ίδια πράγματα μέχρι το κουτάβι σας τα έχει μάθει απ’ έξω.
6. Μην κάνετε τεράστια βήματα. Ξεκινήστε με μικρά, απλά βήματα. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να προσαρμοστεί πιο εύκολα.
7. Όταν κάνει κάτι λάθος, μην το χτυπάτε. Αντί για αυτό, ενθαρρύνετε το για να το κάνει καλύτερα, για παράδειγμα χρησιμοποιώντας ανταμοιβές. Επίσης, θα απολαμβάνει την εκπαίδευση περισσότερο με αυτό τον τρόπο. Και όσο περισσότερο το απολαμβάνει, τόσο περισσότερο θα μαθαίνει.

Να είστε υπομονετικοί. Ακριβώς όπως τα παιδιά δυσκολεύονται να μάθουν μερικές φορές, έτσι και τα σκυλιά. Ωστόσο, εάν απολαμβάνει την εκπαίδευση, με το που μάθει κάτι, θα συνεχίσει να μαθαίνει και άλλα πράγματα ακόμα ευκολότερα.

πηγή dailyarticle.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!