Η εκδίκηση καταστρέφει τη ζωή σας


Για αυτό να είστε cool 

Οι άνθρωποι που λειτουργούν με τη λογική «οφθαλμόν αντί οφθαλμού» και τείνουν να ανταποδίδουν στα ίσα αυτά που τους κάνουν οι άλλοι, είναι λιγότερο ευτυχισμένοι και πιο φτωχοί, ενώ αντίθετα εκείνοι που δεν θεωρούν απαραίτητο να ανταπαντήσουν, είναι πιθανότερο να ζήσουν μια ζωή γεμάτη νόημα, πιο ευτυχισμένη, αλλά και πιο άνετη υλικά.


Στα συμπεράσματα αυτά κατέληξε ολλανδική έρευνα, η οποία διεξήχθη από το πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ υπό τον καθηγητή Τόμας Ντόμεν και το γερμανικό πανεπιστήμιο της Βόννης υπό τον καθηγητή Άρμιν Φαλκ, και δημοσιεύτηκε στο έγκυρο οικονομικό περιοδικό «Economic Journal».Στο πλαίσιο της έρευνας, οι επιστήμονες χώρισαν το δείγμα τους σε δύο κατηγορίες: σε εκείνους που τείνουν να εκδικούνται και σε όσους προτιμούν να συγχωρούν. Όπως προέκυψε από τα στοιχεία, οι πρώτοι έχουν μικρότερο κύκλο φίλων και γνωστών και εκδηλώνουν μεγαλύτερο βαθμό δυσαρέσκειας στη ζωή τους.Όσον αφορά τη σχέση τους με την εργασία, οι εκδικητικοί χαρακτήρες δεν ενστερνίζονται το μότο «περισσότερα χρήματα ίσον περισσότερη εργασία» και όχι σπάνια εκδικούνται αρνούμενοι να εργαστούν ή κάνοντας σαμποτάζ. Το γεγονός αυτό οδηγεί στο να χάνουν συχνότερα τη δουλειά τους, με συνέπεια να έχουν μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας σε σχέση με τους μη εκδικητικούς.Οι δεύτεροι, από την άλλη πλευρά, αποδείχθηκε ότι κατά μέσο όρο τείνουν να εργάζονται περισσότερες ώρες υπερωρία, μόνο όμως όταν θεωρούν δίκαιη την αμοιβή τους, και γενικότερα κερδίζουν περισσότερα χρήματα από τους εκδικητικούς.


Πηγή: ygeianews via newsbeast.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!