Ο ύπνος ομορφαίνει!


Ο ύπνος ομορφαίνει!
Όσοι υπναράδες φίλοι σας σας λένε πως κοιμούνται για να "στρώσουν δέρμα" έχουν δίκιο!

Επιστημονικές έρευνες απέδειξαν πως, όντως, ο ύπνος ομορφαίνει!
Μελέτη έδειξε πως όσοι στερούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα τον ύπνο δείχνουν λιγότερο ελκυστικοί απ’ ότι όσοι φροντίζουν να κοιμούνται πολύ και καλά.
Οι ερευνητές επιστράτευσαν ομάδα 23 εθελοντών, άντρες και γυναίκες, τους οποίους φωτογράφησαν έπειτα από 8 ώρες βραδινού ύπνου και στη συνέχεια αφού τους κράτησαν ξύπνιους επί 31 ώρες. Έδειξαν τις φωτογραφίες σε άλλους εθελοντές και αυτοί έπρεπε να βαθμολογήσουν πόσο ελκυστικοί ήταν μετά από τις 8 ώρες ύπνου και μετά τις 31 ώρες αϋπνίας. Τα αποτελέσματα απέδειξαν πως όντως, μετά από 8 ώρες ύπνου τα πρόσωπα των εθελοντών ήταν πιο όμορφα.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα ευρήματα της μελέτης θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από τους γιατρούς για να εντοπίζουν σημάδια κακής υγείας στους ασθενείς τους.

Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...