Έρχεται καλοκαίρι: Αντιμετωπίστε τη ζέστη εξοικονομώντας χρήματα και ενέργεια


Η θερμοκρασία ανεβαίνει και το καλοκαίρι πλησιάζει. Διαβάστε ορισμένους τρόπους για να διατηρήσετε τη θερμοκρασία του χώρου σας σε ικανοποιητικά επίπεδα χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία στο λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ εξαιτίας του κλιματιστικού.

—Μονώστε το σπίτι σας/Κλείστε τις “τρύπες”

Η απώλεια αέρα από το χώρο μας ευθύνεται για το 30% της ημερήσιας ενέργειας που καταναλώνει ένα νοικοκυριό. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν τρόποι να εξοικονομήσετε ενέργεια και παράλληλα το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της κατοικίας σας, ενώ μπορείτε να κλείνετε παράθυρα και πόρτες για να εμποδίσετε τη διαφυγή του αέρα.
Επιπροσθέτως, η καλή μόνωση, ειδικά σε σπίτια με σοφίτες συμβάλλει καθοριστικά στην εξοικονόμηση ενέργειας.

—Ανεβάστε το θερμοστάτη

Η προτεινόμενη -από περιβαλλοντική σκοπιά- μέση θερμοκρασία για τους εσωτερικούς χώρους κατά τη θερινή περίοδο είναι 25 βαθμοί Κελσίου. Ωστόσο μια πολύ μικρή αύξηση του θερμοστάτη του κλιματιστικού σας κατά 1 έως 1,5 βαθμούς Κελσίου μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στην κατανάλωση ενέργειας. Ένας ελάχιστα θερμότερος χώρος μπορεί να σημάνει πολύ χαμηλότερο λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος.

—Εγκαταστήστε έναν κεντρικό ανεμιστήρα κατοικίας

Οι ανεμιστήρες καταναλώνουν έως 90% λιγότερη ενέργεια από τα συστήματα κλιματισμού. Ένας ανεμιστήρας για όλο το σπίτι φέρνει στον εσωτερικό χώρο δροσερό αέρα κατά τη διάρκεια της νύχτας και αποβάλλει τη ζέστη μέσα από ένα σύστημα εξαερισμού. Οι ανεμιστήρες αυτοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν παράλληλα και με τα air-condition συμβάλλοντας σε χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.

—Κρατήστε τον ήλιο μακρυά

Κατεβασμένες κουρτίνες ή περσίδες κρατούν το χώρο σας δροσερό και συμβάλλουν στη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης.

—Αποκτήστε το κλιματιστικό που ταιριάζει στο χώρο σας

Ένα πολύ μεγάλο κλιματιστικό συντελεί σε αχρείαστη ενεργειακή κατανάλωση και μπορεί να έχει χαμηλότερη απόδοση από ένα μικρότερο κλιματιστικό, προσαρμοσμένο στο χώρο σας.

—Κλείστε το!

Κλείστε τα κλιματιστικά και τους ανεμιστήρες όταν βγαίνεται από το δωμάτιο και περιορίστε την κατανάλωση ενέργειας δραστικά.

πηγή econews
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...