Γυμναστική ενάντια στη κατάθλιψη


Γυμναστική ενάντια στη κατάθλιψη

Τα συμπτώματα κατάθλιψης μπορούν να περιοριστούν στο μισό κάνοντας μέτρια αερόβια άσκηση 3-5 φορές την εβδομάδα, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Επιθεώρηση της Αμερικανικής Εταιρείας Προληπτικής Ιατρικής.

Η μελέτη αυτή έδειξε πως η άσκηση βοηθάει στην αύξηση των επιπέδων της σερετονίνης, της ντοπαμίνης και της νορεπινεφρίνης, δηλαδή των νευροδιαβιβαστών που σχετίζονται με την καλή ψυχική διάθεση. Επομένως υπάρχει ένας πολύ καλύτερος τρόπος να είστε ψυχικά υγιείς χωρίς να κατάφύγετε στα φάρμακα και αυτός είναι η γυμναστική.Για να καταφέρετε το επιθυμητό αποτέλεσμα όμως αν τελικά διαλέξετε αυτή τη νέα μέθοδο ψυχοθεραπευτικής άσκησης καλό θα είναι να λάβετε υπόψην σας τις παρακάτω συμβουλές:-Δεν είναι αναγκαίο να μπείτε κατευθείαν σε γρήγορους ρυθμούς άσκησης, ούτε να πιεστείτε. Κάντε το αργά αργά και με σταθερά βήματα.-Καλό είναι να ξεκινήσετε γυμναστική για λιγότερο από ένα τέταρτο της ώρας και σιγά σιγά μετά από πολλές εβδομάδες να φτάσετε στο επίπεδο της μισής ώρας για 4 ημέρες την εβδομάδα, όπου είναι και το επιθυμητό.-Παρόλο που όσοι βρίσκονται σε καλή φυσική κατάσταση προτιμούν να κάνουν τις ασκήσεις τους όσο το δυνατόν γρηγορότερα, στην περίπτωση αυτή επιθυμούμε ακριβώς το αντίθετο. Δηλαδή για να διώξετε την κατάθλιψη καλό είναι τα 45 λεπτά τρεξίματος να αντικατασταθούν από τρία 15λεπτα έντονης πεζοπορίας.-Διαλέξτε την γυμναστική που θα κάμετε ανάλογα με τα γούστα σας και όχι ανάλογα με το τι πιστεύετε ότι είναι καταλληλότερο. Με αυτόν τον τρόπο η γυμναστική θα σας είναι απολαυστική και δεν θα γίνεται απλά για να γίνει. -Οι ειδικοί επισημαίνουν πως υπάρχουν πολλές δραστηριότητες για να διαλέξει κάποιος και πρέπει να είναι απολαυστικές.-Καλό θα είναι να γυμνάζεστε με παρέα και αυτό γιατί συνήθως τα άτομα που κάνουν ατομική σωματική άσκηση δυσκολεύονται περισσότερο να ακολουθήσουν όλο το πρόγραμμα και το ρυθμό, ενώ όσοι ασχολούνται με ομαδικά αθλήματα δύσκολα τα παρατάνε. Επομένως, όπως συνιστούν και οι ειδικοί, κάντε γυμναστική με παρέα.


ygeianews.gr via cretalive.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...