Το μήνυμα της Ανάστασης!


Η Μεγάλη εβδομάδα είναι η Εβδομάδα των Παθών, προτού έρθει η Ανάσταση και το Άγιο Πάσχα να δώσει τη λύτρωση, την αγάπη, την ελπίδα. Μέσα από τη χριστιανική πίστη και τη διαδρομή αυτή του Ιησού διδασκόμαστε ότι για να γίνει η αναγέννηση, για να υπάρξει βελτίωση και πρόοδος, είναι απαραίτητο να περάσουμε από δυσκολίες και πόνο.

Η επιστήμη της ψυχολογίας «σιγοντάρει» το συγκεκριμένο δίδαγμα και υποστηρίζει ότι η ωρίμανση έρχεται μονάχα μέσα από τον πόνο. Η λαϊκή σοφία, άλλωστε, το λέει ξεκάθαρα: «τα αγαθά κόποις κτώνται» και με το «αγαθά» δεν εννοεί απαραίτητα τα υλικά αγαθά. Κάθε αλλαγή χρειάζεται προσπάθεια και κόπο, αλλά τελικά ανταμείβεσαι. Μάλιστα αν επιδείξουμε σταθερότητα, συνέπεια και συνέχεια στην προσπάθεια, η αλλαγή θα είναι και μόνιμη.

Ο πόνος και οι δυσκολίες μας δίνουν την ευκαρία να μάθουμε τον εαυτό μας και τα όριά του. Να αξιολογήσουμε καταστάσεις και πρόσωπα και να αναθεωρήσουμε ότι θεωρούσαμε δεδομένο και κεκτημένο. Να κοιτάξουμε βαθιά μέσα μας και να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να αντιμετωπίσουμε τον εαυτό μας και τους φόβους μας και να βρούμε δύναμη για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες με εποικοδομητικό τρόπο και με ... κατεύθυνση προς τα μπροστά.

Τίποτα δεν μένει σταθερό και τίποτα δεν είναι αθάνατο. Αν το δεχτούμε αυτό  θα μπορέσουμε πιο εύκολα να προσαρμοστούμε σε όποια κατάσταση κι αν προκύψει και θα περνάμε τις κρίσεις οποιασδήποτε μορφής με μεγαλύτερη ευκολία και με λιγότερο πόνο.

Σε μια περίοδο που οι δυσκολίες και ο πόνος είναι ένα γενικευμένο φαινόμενο, το μήνυμα που μας δίνουν οι μέρες αυτές είναι πιο επίκαιρο και πιο χρήσιμο από ποτέ. Δίνει ελπίδα ότι κάτι καλύτερο μας περιμένει, αν βέβαια και μείς δεν καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια...

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλους!

κείμενο Χριστίνα Σαμαράκη από http://psychologia.psichogios.gr/2012/04/blog-post.html

Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...