Το τραγούδι της ημέρας... λόγω της ημέρας (26-3-2012): Στράτος Ατταλίδης (Τα παιδιά από την Πάτρα) - Δε θέλω τη συμπόνια κανενός

Ο Στράτος Ατταλίδης (1928 - 26 Μαρτίου 1998) ήταν έλληνας, λαϊκός μουσικοσυνθέτης. Ήταν γιος εργοστασιάρχη, ενώ παράλληλα διατηρούσε και δική του επιχείρηση στη Νέα Ιωνία. Ασχολήθηκε με το λαϊκό τραγούδι από αγάπη και όχι για λόγους βιοπορισμού.  Το έργο του περιλαμβάνει περισσότερα από τριακόσια λαϊκά τραγούδια, τα περισσότερα την εικοσαετία 1950 - 1970. Η βασική ερμηνεύτρια των τραγουδιών του ήταν η τότε σύζυγος του Γιώτα Λύδια, κατά κόσμον Μανταράκη, με την οποία απέκτησε ένα γιο, τον Σταύρο.
Συνεργάσθηκε με τον στιχουργό Κώστα Βίρβο, τον Θόδωρο Δερβενιώτη, τον Βασίλη Τσιτσάνη, τον Άκη Πάνου κ.α. Μερικές από τις πιο γνωστές επιτυχίες του είναι «Γιατί θες να φύγεις», «Πες μου γιατί», «Αχ ας μπορούσα», «Δεν θέλω την συμπόνια κανενός», «Έλα γύφτο μ’ έλα», «Γύρνα πάλι γύρνα», «Εμένα να μη με κλαις», «Ο ταυρομάχος», «Η Τσιγγάνα η Μαρίτσα», «Φύγε - φύγε», «Τρεις αγάπες» κ.α. Τραγούδια του ερμήνευσαν εκτός από τη Γιώτα Λύδια και ο Στράτος Διονυσίου, ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο Γιώργος Χατζηαντωνίου κ.α.
Πέθανε μόνος του, ξεχασμένος από φίλους και συγγενείς, σε ηλικία 70 ετών.

πληροφορίες από el.wikipedia.org
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...