Το τραγούδι της ημέρας...λόγω της ημέρας(30-3-2012): Celine Dion - My heart will go on

Η Σελίν Ντιόν ( Καναδάς 30 Μαρτίου 1968 ) είναι τραγουδίστρια και περιστασιακή στιχουργός της γαλλόφωνης και αγγλόφωνης ποπ. Έχει επίσης συμμετάσχει ως ηθοποιός σε κινηματογραφικές ταινίες. Έγινε γνωστή για την φωνή της παγκοσμίως.
Το πρώτο της άλμπουμ στα αγγλικά με τον τίτλο Unison κυκλοφόρησε το 1990. Δύο χρόνια αργότερα, ερμήνευσε το τραγούδι Beauty and the Beast για την χολιγουντιανή ταινία Η ωραία και το τέρας, με τον Πίμπο Μπράισον (Peabo Bryson), το οποίο τιμήθηκε με Όσκαρ καθώς και βραβείο Γκράμι για καλύτερο ντουέτο του 1992. Έκτοτε η σταδιοδρομία της άρχισε να ανεβαίνει κατακόρυφα και η ίδια μετοίκησε στις ΗΠΑ. Το 1993 κυκλοφόρησε το άλμπουμ της The Colour Of My Love, το οποίο έγινε πλατινένιο. Αυτό το άλμπουμ περιέχει μεγάλες επιτυχίες της Ντιόν, όπως το Just Walk Away ή το Think Twice. Περιέχει επίσης το The Power Of Love, που σάρωσε τα Charts και ανέδειξε την τραγουδίστρια ως μία από τις μεγαλύτερες φωνές της ποπ στη δεκαετία του 1990. Εν τω μεταξύ, κυκλοφόρησαν τα άλμπουμ στα γαλλικά Dion chante Plamondon (1991), Des mots qui sonnent (1991) και À l'Olympia (1994) για να ικανοποιήσει τους Γαλλοκαναδoύς και Γάλλους οπαδούς της. Το 1995 κυκλοφόρησε το άλμπουμ της Ντιόν στα γαλλικά με τίτλο D'Eux, το οποίο έγινε πλατινένιος στην Αμερική και την Ευρώπη και θεωρήθηκε η μεγαλύτερη γαλλική δισκογραφική επιτυχία της χρονιάς. Το 1996 κυκλοφόρησε το άλμπουμ Falling Into You για το οποίο η τραγουδίστρια τιμήθηκε με βραβείο Γκράμι για τον καλύτερο δίσκο ποπ της χρονιάς.
Το 1997 τραγούδησε το My Heart Will Go On, το κύριο τραγούδι της ταινίας Τιτανικός. Το τραγούδι αυτό τιμήθηκε με το βραβείο Όσκαρ.
Το 2007 κυκλοφόρησε ο γαλλόφωνος δίσκος με τίτλο D'Elles. Τον ίδιο χρόνο, κυκλοφόρησε το αγγλόφωνο άλμπουμ της Ντιόν με τίτλο Taking Chances, με 16 τραγούδια με στίχους και παραγωγή των Delta Goodrem, Aldo Nova, Ne-Yo, Ben Moody, Kara DioGuardi και Dave Stewart. Το άλμπουμ αυτό ανέβηκε στο #3 του US Billboard 200 και πούλησε περισσότερα από 3 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Για σήμερα, το τραγούδι της ημέρας... λόγω της ημέρας, "έρχεται" από το 1997 και θα είναι η κινηματογραφική επιτυχία της "My heart will go on".



πληροφορίες από el.wikipedia.org
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...