Το τραγούδι της ημέρας...λόγω της ημέρας (28-3-2012): Lady Gaga - Bad Romance


Η Lady Gaga είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός. Η Lady Gaga Γεννήθηκε στις 28 Μαρτίου 1986 στη Νέα Υόρκη και ο πατέρας της έχει ιταλική καταγωγή. Το πραγματικό της όνομα είναι Stefani Joanne Angelina Germanotta, ενώ το καλλιτεχνικό της ψευδώνυμο, με το οποίο έγινε γνωστή, αποτελεί αναφορά στο τραγούδι των Κουίν "Radio Ga-Ga".Στη μουσική έχει επηρεαστεί από καλλιτέχνες της ροκ όπως ο Ντέιβιντ Μπάουι και οι Queen, καθώς επίσης και από τραγουδιστές της ποπ, όπως ο Μάικλ Τζάκσον και η Μαντόνα. Έχει βραβευτεί με πέντε Γκράμι.
Το 2008 η Lady Gaga κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο The Fame, το οποίο όπως εξήγησε η ίδια απευθύνεται σε οποιονδήποτε επιζητεί φήμη.Το άλμπουμ έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία, με τραγούδια όπως το "Just Dance" που έφθασε στην κορυφή των αμερικανικών και βρετανικών charts και το "Poker Face" που κατέκτησε την κορυφή στη Μεγάλη Βρετανία, στο αμερικανικό billboard, καθώς και σε δεκάδες ακόμα χωρες. Το πρώτο τραγούδι ήταν υποψήφιο για Βραβείο Γκράμι καλύτερης χορευτικής μουσικής.
Στις 23 Μαΐου 2011 κυκλοφορήσε ο νέος της δίσκος με τίτλο Born This Way . Η ίδια η Lady Gaga χαρακτήρισε το συγκεκριμένο δίσκο ως τον καλύτερο της καριέρας της. Το πρώτο σινγκλ του δίσκου το οποίο φέρει και το όνομά του, δηλαδή Born This Way κυκλοφόρησε στις 11 Φεβρουαρίου 2011 και μέσα σε λίγες ώρες έγινε no1 σε όλα τα τσαρτ της υφηλίου. 
Αρχικά υπέγραψε συμβόλαιο με την Def Jam και στη συνέχεια με την Interscope Records τον Ιανουάριο του 2008. Ο τραγουδιστής Akon μεσολάβησε ώστε η Lady Gaga να υπογράψει συμβόλαιο με την εταιρεία του Konlive Records. Επίσης, οι δισκογραφικές εταιρείες Streamline Records και Cherrytree Radio Recordings την έχουν βοηθήσει πάρα πολύ με την υπογραφή σχετικών συμβολαίων. Το δεύτερό της άλμπουμ με τίτλο The Fame Monster περιέχει σινγκλ όπως Bad RomanceTelephone και Alejandro ενώ σε μερικές ειδικές εκδόσεις συμπεριλαμβάνονται και προηγούμενες επιτυχίες της από το The Fame.
Το δεύτερο σινγκλ του δίσκου με τίτλο Judas κυκλοφόρησε στις 15 Απριλίου. Αρχικά το Edge of Glory κυκλοφόρησε ως σινγκλ για την προώθηση του άλμπουμ Born This Way στις 9 Μαΐου αλλά λόγω της επιτυχίας στο iTunes, επιβεβαιώθηκε ως το τρίτο επίσημο σινγκλ και κυκλοφόρησε στους ραδιοφωνικούς σταθμούς στις 17 Μαΐου.


πληροφορίες από el.wikipedia.org
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...