Στους 10 καλύτερους προορισμούς η Σίφνος


Στους δέκα καλύτερους προορισμούς στην κατηγορία «Νησιά κάτω από τον ήλιο» κατατάσσει τη Σίφνο το διεθνές περιοδικό National Geographic, ανάμεσα στις Μπαχάμες, τις Σεϋχέλλες, τη Γαλλική Πολυνησία, τις Ολλανδικές Αντίλλες κ.ά. Σε πολυτελή του έκδοση με τίτλο «Journeys of a lifetime - 500 of the World’s Greatest Trips», το περιοδικό κατατάσσει τη Σίφνο στην 9η θέση της παραπάνω κατηγορίας, αναφέροντας σχετικά για τα νησιά ότι είναι «κουκκίδες στον ωκεανό, που δύσκολα διακρίνονται στον χάρτη. Αν όμως βρεθείτε εκεί, θα νιώσετε ότι δεν υπάρχει άλλο τέτοιο μέρος στη Γη».
Το μοναστήρι της Χρυσοπηγής
Σίφνος Βαθύ
Η Σίφνος είναι νησί μεσαίου μεγέθους στις δυτικές Κυκλάδες. Απέχει περίπου 130 χιλιόμετρα ή 80 ναυτικά μίλια από τον Πειραιά. Έχει έκταση 73,2 τετραγωνικών χιλιομέτρων, μήκος 15 χιλιόμετρα και πλάτος 7,5 χιλιόμετρα. Η ακτογραμμή της είναι περίπου 70 χιλιόμετρα, και έχει μόνιμο πληθυσμό περίπου 2000 κατοίκους.
Διοικητικά η Σίφνος υπάγεται στην επαρχία Μήλου, εκκλησιαστικά στη Μητρόπολη Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μυκόνου. Παλαιότερα αποτελούνταν από δύο κοινότητες, της Απολλωνίας (με 10 χωριά) και του Αρτεμώνα (με 5 χωριά) που συναποτελούσαν ένα δήμο.
Τα χωριά της Σίφνου είναι: Απολλωνία (πρωτεύουσα), Άνω Πετάλι, Εξάμπελα, Κάστρο, Κάτω πετάλι, Καταβατή και Αρτεμώνας. Παραλίες του νησιού είναι οι Καμάρες (λιμάνι), Βαθύ, Φάρος, Φασολού, Σεράλια, Αποκοφτό, Πλατύς Γυαλός, Βουρλίδια και Χερόνησος.
Τα κύρια αξιοθέατά της περιλαμβάνουν το ενετικό χωριό Κάστρο, τον Προφήτη Ηλία τον ψηλό, τον Άγιο Συμεών (με θέα προς τις Καμάρες) και πάρα πολλά εξωκλήσια.
Η Σίφνος έχει μεγάλη παράδοση στη μαγειρική και είναι η γενέτειρα του Νίκου Τσελεμεντέ.


πληροφορίες και φώτο από el.wikipedia.org 

Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...