Νέο μοντέλο σχέσης: Ο καθένας σπίτι του!!!


Ο καθένας σπίτι του και καθυστερούν τον γάμο
Όλο και περισσότεροι νέοι παντρεύονται αργότερα καθώς επιλέγουν ένα είδος σχέσης που δεν περιλαμβάνει καν τη συμβίωση--ο καθένας διατηρεί το δικό του σπίτι και κάποιες μέρες της εβδομάδας το ζευγάρι μένει μαζί--προκύπτει από νέα έρευνα.
Έρευνα του πανεπιστημίου του Μισούρι αποκαλύπτει ότι ως εναλλακτική λύση της συμβίωσης τα ζευγάρια περνούν τρεις ή περισσότερες βραδιές την εβδομάδα μαζί, αλλά διατηρούν και το δικό τους σπίτι, γεγονός που εν μέρει εξηγεί γιατί μία πρόσφατη αμερικανική μελέτη έδειξε ότι τα ζευγάρια παντρεύονται αργότερα.
"Αντί να ακολουθήσουν την ξεκάθαρη διαδρομή από το φλερτ στο γάμο, τα ζευγάρια επιλέγουν να συνάπτουν ερωτικό δεσμό με τους δικούς τους όρους χωρίς να υπακούουν στις κοινωνικές επιταγές," εξηγεί η Τάιλερ Τζέιμισον, ερευνήτρια του Τμήματος Ανθρώπινης Ανάπτυξης και Μελετών της Οικογένειας του πανεπιστημίου.
Τα αποτελέσματα της έρευνας, που δημοσιεύεται στην Επιθεώρηση Κοινωνικών και Προσωπικών Σχέσεων, βασίστηκαν σε συνεντεύξεις με αποφοίτους πανεπιστημίου που βρίσκονται σε σταθερή σχέση.

Η Τζέιμισον συμπέρανε ότι η άνεση και η ευκολία είναι τα πιο δελεαστικά στοιχεία σε μία σχέση αυτού του τύπου που επιτρέπει στους νέους να διατηρούν μία μορφή ελέγχου ως προς την εξέλιξη της σχέσης και την ιδιοκτησία τους.


ΑΠΕ-ΜΠΕ via cretalive.gr
Share on Google Plus

About Down Time

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...