Ρομπότ σχεδιάζει πορτρέτα σε τρία λεπτά!


Ενα ρομπότ που είναι σε θέση, μέσα σε τρία μόνο λεπτά, να σχεδιάσει με αξιοσημείωτη ακρίβεια το πορτρέτο όποιου ανθρώπου ποζάρει γι΄ αυτό το σκοπό, παρουσίασαν ερευνητές του διάσημου γερμανικού Ινστιτούτου Φραουνχόφερ στη διεθνή έκθεση τεχνολογίας CeBIT του Ανόβερου.

Αρχικά τραβάει με την κάμερά του μια ασπρόμαυρη φωτογραφία του «μοντέλου», στη συνέχεια ο υπολογιστής-εγκέφαλός του υπολογίζει διάφορες παραμέτρους όπως το κοντράστ και τις καμπύλες του προσώπου και, τελικά, ο ρομποτικός βραχίονάς του αναλαμβάνει να φτιάξει το πορτρέτο.

Όσο πιο νέος είναι κανείς, τόσο πιο εύκολο πρόσωπο έχει συνήθως (χωρίς ρυτίδες κλπ) και άρα τόσο ταχύτερα το πορτρέτο του είναι έτοιμο.

Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Πράγματα που μπορούν να μας χαλαρώσουν, να μας ταξιδέψουν... Είμαι δραστήριο άτομο λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια, τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελισσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με φίλους, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, να πηγαίνω ταξίδια, τα αεροπλάνα... Πολλά απλά πράγματα μου αρέσουν! Αν θέλετε να μοιραστείτε και εσείς κάτι με την παρέα μας, μην διαστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ότι καλό έχουμε... Ελάτε και εσείς μαζί μας!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...