Κρητικό λάδι, κρασί, οπωροκηπευτικά και σταφίδες ... χωρίς μεσάζοντες

Κρητικό λάδι, κρασί, οπωροκηπευτικά και σταφίδες ... χωρίς μεσάζοντες
Του Μανόλη Κοκολάκη


Γέφυρα αλληλεγγύης και συνεργασίας από την Κρήτη στην Πιερία έστησαν οι αγρότες, με στόχο την εκτόπιση των μεσαζόντων προς όφελος των αγροτών και των καταναλωτών.
Εκπρόσωποι των αγροτών της Κρήτης αλλά και ελαιοπαραγωγοί του νησιού βρίσκονται ήδη σε «ανοιχτή γραμμή» με παραγωγούς και ομάδες εθελοντών στη βόρεια Ελλάδα, οργανώνοντας τη δράση τους.
Μάλιστα, ήδη πολλοί αγρότες από την Κρήτη μέσω Διαδικτύου έκαναν γνωστό ότι θα στείλουν δείγματα ελαιολάδου στην Πιερία, ενώ για τη δημιουργία στην Κρήτη κινήματος κατά των κερδοσκόπων εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δηλώνουν αλληλέγγυοι στους αγρότες, εκφράζοντας τη στήριξή τους.

Αίσθηση


Οι ίδιοι ομολογούν ότι η πανελλαδική δημοσιογραφική «καμπάνια» του «Εθνους» προκάλεσε μεγάλη αίσθηση και έφερε πιο κοντά τους αγρότες από κάθε γωνιά της Ελλάδος.

«Δέχθηκα πολλά τηλεφωνήματα από αγρότες που ενδιαφέρονται για συνεργασία, αλλά και πολλά τηλεφωνήματα από ΜΜΕ της Αθήνας. Παράλληλα, έχουμε τη διαβεβαίωση στήριξης από εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης. Θεωρώ ότι σε πρώτη φάση μπορούμε στην Κρήτη να ξεκινήσουμε με λάδι, κρασί και σταφίδες», δήλωσε στο «Εθνος» ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και πρόεδρος του Συνεταιρισμού Τυμπακίου, Γιώργος Ντισπυράκης.

Επικοινωνία
Ο ίδιος είπε ότι για την οργάνωση του κινήματος βρίσκεται από χθες σε συνεχή επικοινωνία με συναδέλφους του εκπροσώπους εθελοντών στην Πιερία και σε άλλες περιοχές.

Παράλληλα, όπως είπε, στην Κρήτη προετοιμάζονται συναντήσεις αγροτικών φορέων και εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης. Αύριο, με πρωτοβουλία της δημάρχου Φαιστού και αγροτικών στελεχών-παραγωγών αναμένεται να γίνει σύσκεψη στην πεδιάδα της Μεσαράς, που φημίζεται για τα ποιοτικά της προϊόντα.
«Είναι ανάγκη τώρα, έστω και αργά, να ενεργοποιηθούμε όλοι οι αγρότες, συνεταιρισμοί, Τοπική Αυτοδιοίκηση, φορείς.
Αξίζει τον κόπο, επιτέλους, να αγωνιστούμε όλοι να προστατεύσουμε τον παραγωγό και τον καταναλωτή, που πλήττονται ποικιλοτρόπως», δήλωσε στο «Εθνος» η δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη.

ΕΘΝΟΣ via cretalive.gr
Share on Google Plus

About Down Time

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...