Συνέβη τότε στις 10 Φεβρουαρίου


γεννήθηκαν οι:
1898 - Μπέρτολτ Μπρεχτ, Γερμανός δραματουργός και ποιητής.
1962 - Κλίφορντ Λι Μπάρτον, Αμερικανός μουσικός. Μπασίστας στο μέταλ συγκρότημα Metallica.
1974 - Ελίζαμπεθ Μπανκς, Αμερικανίδα ηθοποιός.

πέθαναν οι:
1126 - Γουλιέλμος Θ', δούκας της Ακουιτανίας
1162 - Βαλδουίνος Γ', βασιλιάς της Ιερουσαλήμ
1280 - Μαργαρίτα Β', κόμισσα της Φλάνδρας

1755 - Μοντεσκιέ, Γάλλος συγγραφέας
Ο Σαρλ Λουί ντε Σεκοντά, βαρόνος της Μπρεντ και του Μοντεσκιέ (Charles-Louis de Secondat, baron de La Brède et de Montesquieu) κοινώς γνωστός ως Μοντεσκιέ, ήταν Γάλλος συγγραφέας και φιλόσοφος του Διαφωτισμού. Γεννήθηκε στις 18 Ιανουαρίου 1689 στο Μπρεντ και πέθανε στις 10 Φεβρουαρίου 1755 στο Παρίσι. Η πολιτική και κοινωνική οργάνωση του σημερινού κόσμου βασίζεται ουσιαστικά στις φιλελεύθερες ιδέες του Μοντεσκιέ, και γιαυτό θεωρείται ως ένας από τους μεγαλύτερους φιλοσόφους της Ευρώπης.
Το Πνεύμα των Νόμων είναι το κυριότερο συγγραφικό έργο του Μοντεσκιέ. Εκδόθηκε για πρώτη φορά στην Γενεύη το 1748, μετά από 30 χρόνια συγγραφής.
Απόσπασμα από "το πνεύμα των νόμων", πρόλογος:
" Θα θεωρούσα τον ευατό μου ως ευτυχέστερο των θνητών, αν μπορούσα να συμβάλω στα να θεραπευτούν οι άνθρωποι από τις προλήψεις τους. Ονομάζω εδώ προλήψεις όχι αυτό που προκαλεί την άγνοια ορισμένων πραγμάτων, αλλά αυτό που προκαλεί την άγνοια του ίδιου του ευατού μας"


1837 – Αλεξάντερ Πούσκιν, Ρώσος ποιητής
1923 - Βίλχελμ Κόνραντ Ρέντγκεν, Γερμανός φυσικός
1975 - Νίκος Καββαδίας, Έλληνας ποιητής και πεζογράφος
2012 - Γεώργιος Κάσσινος, Έλληνας σκηνοθέτης και καλλιτέχνης. Τραυματίστηκε θανάσιμα αμυνόμενος πατρίων εδαφών, υπηρετώντας στο σώμα Κομμάντο της Κύπρου

πληροφορίες από el.wikipedia.org
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...