Το τραγούδι της ημέρας... λόγω της ημέρας: Nek - Lascia che io sia

Ο Φιλίππο Νεβιάνι (Filippo Neviani), περισσότερο γνωστός ως Nek, είναι δημοφιλής Ιταλός τραγουδιστής και τραγουδοποιός. Ο Νεκ τραγουδάει τόσο στα ιταλικά όσο και στα ισπανικά.
Γεννήθηκε στο Σασσουόλο, στις 6 Ιανουαρίου 1972 και ξεκίνησε την καριέρα του σε πολύ μικρή ηλικία. Το 1984 δημιούργησε ντουέτο με τον Τζιανλούκα Βακάρι, που έγινε πολύ διάσημο στους νέους της εποχής.
Το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ κυκλοφόρησε το 1992 , όμως μόλις το 1996 πέτυχε διεθνή φήμη. Το 1997 κυκλοφόρησε το πρώτο του album στα ισπανικά, με τον τίτλο Nek και έκανε μεγάλη επιτυχία στις ισπανόφωνες χώρες. Το 2003 είδε την κυκλοφορία μιας δουλειάς με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συν τρία καινούργια τραγούδια.
Το 2005, κυκλοφόρησε το νέο album Una Parte Di Me που υποσκέλισε το #1 τραγούδι- επιτυχία στην Ιταλία "Lascia che io sia". Το album αυτό έγινε επίσης #1 στο Πουέρτο Ρίκο. Ο Nek έλαβε μέρος στην ιταλική συναυλία Live 8 στις 2 Ιουλίου 2005, στη Ρώμη.
Στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες ακούστηκε ιδιαίτερα η δυνατή μπαλάντα του Instabile (2006). Ένα τραγούδι του που έκανε επιτυχία το 1996, το Laura Non C'è διασκευάστηκε και τραγουδήθηκε στα ελληνικά από το Νεκτάριο Σφυράκη ως "Σκέψου Καλά" (το 2000). Επίσης, το 2008 διασκευάστηκε στα ελληνικά και το "Instabile" σε ερμηνεία Γιώργου Λιανού, με τίτλο "Πάντα θα πονάει".


Το τραγούδι που επελέγη για σήμερα έχει τίτλο "Lascia che io sia". Σας θυμίζει κάτι;;;

περισσότερες πληροφορίες στην el.wikipedia.org
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...