Το τραγούδι της ημέρας... λόγω της ημέρας: ΑΦΙΕΡΩΜΑ Etta James - I just wanna make love to you

Η Έτα Τζέιμς (Etta James), γεννήθηκε ως Jamesetta Hawkins στις 25 Ιανουαρίου του 1938 ήταν Αμερικανίδα τραγουδίστρια της οποία το στυλ κάλυπτε μια ποικιλία μουσικών ειδών, μεταξύ των οποίων τη μπλουζ, τη rhythm and blues, τη ροκ εν ρολ, τη σόουλ, την γκόσπελ και την τζαζ. 

Ξεκίνησε την καριέρα της στα μέσα της δεκαετίας του 1950, έγινε γνωστή με επιτυχίες όπως "Dance With Me, Henry", "At Last", "Tell Mama", και "I'd Rather Go Blind", για τα οποία σύμφωνα με τα λεγόμενά της έγραψε η ίδια τους στίχους. Αντιμετώπισε αρκετά προσωπικά προβλήματα, μεταξύ των οποίων εθισμό σε τοξικές ουσίες, πριν κάνει την επανεμφάνισή της στη μουσική στα τέλη της δεκαετίας του 1980 με το άλμπουμ "The seven year Itch".

Θεωρείται ότι γεφύρωσε το κενό μεταξύ της rhythm and blues και της ροκ εν ρολ, και είναι η νικήτρια 6 βραβείων Γκράμι και 17 βραβείων Blues Music. Συμπεριλήφθηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1993, στο Blues Hall of Fame το 2001, και στο Grammy Hall of Fame το 1999 καθώς και το 2000.
Το περιοδικό Rolling Stone την κατέταξε στη θέση 22 της λίστας των 100 πιο σημαντικών τραγουδιστών όλων των εποχών και στη θέση 62 της λίστας των 100 πιο σημαντικών καλλιτεχνών.
Απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 73 ετών, μετά από μακρόχρονη μάχη με τη λευχαιμία.


Ακούστε το "I just wanna make love to you" να το ερμηνεύει με την καταπληκτική φωνή της.

πληροφορίες από el.wikipedia.org και web

Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...