Το τραγούδι της ημέρας ... λόγω της ημέρας: Aaliyah - Try again

Η Aaliyah Dana Haughton (16 Ιανουαρίου 1979 - 25 Αυγούστου 2001), γνωστή ως Aaliyah, ήταν Αμερικανίδα τραγουδίστρια, ηθοποιός και μοντέλο. Γεννήθηκε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης και μεγάλωσε στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν.
Το άλμπουμ της "One in a Million" πούλησε 3,7 εκατομμύρια αντίτυπα στις Ηνωμένες Πολιτείες και πάνω από 8 εκατομμύρια παγκοσμίως. Το 2000 έκανε την πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση στην ταινία Ο Ρωμαίος Πρέπει Να Πεθάνει (Romeo Must Die). Επίσης συμμετείχε και στο σάουντρακ της ταινίας με το "Try Again". To τραγούδι έφτασε στην κορυφή του Billboard Hot 100 και χάρισε στην Aaliyah μια υποψηφιότητα για Grammy Καλύτερης Γυναικείας R&B Ερμηνείας.
Στις 25 Αυγούστου 2001, η Aaliyah μαζί με άλλα οκτώ άτομα σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα στις Μπαχάμες μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων του βίντεο κλιπ "Rock the Boat". Από τότε, η μουσική της έχει γνωρίσει εμπορική επιτυχία με αρκετές μετά θάνατον κυκλοφορίες. Με τις συνολικές πωλήσεις των άλμπουμ της να φτάνουν τα 24 με 32 εκατομμύρια αντίτυπα, η Aaliyah θεωρείται πως προσδιόρισε την R&B και Hip-hop μουσική, κερδίζοντας τον τίτλο "Πριγκίπισσα της RnB".



περισσότερες πληροφορίες στην el.wikipedia.org
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...