8 έξυπνοι τρόποι για να καθαρίσεις το σπίτι σου οικολογικά (και οικονομικά)


Λεμόνι και τσάι για καθάρισμα, κανέλα για άρωμα στο σπίτι... Δοκίμασε μερικούς εύκολους και οικολογικούς τρόπους καθαρίσματος!


1. Καθάρισε το πάτωμα του σπιτιού σου ανακατεύοντας 10-15 σταγόνες αιθέρια έλαια κέδρου, λεμονιού και λεβάντας σε 4 λίτρα νερού.

2. Καθάρισε τις επιφάνειες της κουζίνας διαλύοντας 10-15 σταγόνες περγαμόντο σε 100 ml νερού και για το μπάνιο προτίμησε κέδρο, αγριοκυπάρισσο και λεμόνι.

3. Αν η τουαλέτα έχει λεκέδες στον πάτο της, ρίξε λίγη χλωρίνη και άφησέ τη να δράσει όλο το βράδυ.

4. Τρίψε με τις στυμμένες λεμονόκουπες που θα πέταγες στα σκουπίδια το νεροχύτη, το νιπτήρα καθώς και τις βρύσες σας. Ξέπλυνε με λίγο νερό και θα δείς ότι, εκτός από το εξαιρετικό άρωμα, θα φύγουν και όλα τα άλατα. 

5. Μυρίζει το ψυγείο σου; Βάλε το χρησιμοποιημένο φακελάκι από το τσάι που μόλις ήπιες σε ένα πιατάκι και τοποθέτησέ το στο ψυγείο σου. Θα απορροφήσει όλες τις δυσάρεστες μυρωδιές! Διαφορετικά, βάλε ένα μπολ με γάλα και το αποτέλεσμα θα είναι ακριβώς το ίδιο.

6. Αφαίρεσε τους λεκέδες από λάδι που έπεσαν στα ρούχα σου απλώνοντας υγρό απορρυπαντικό για τα πιάτα και ξεπλένοντας με κρύο νερό.

7. Αν ο βραστήρας ή οι κατσαρόλες σου έχουν ασπρίσει εσωτερικά από τα άλατα του νερού, βάλε στη συσκευή σου λίγο νερό μαζί με ξίδι και αφήσε να βράσουν για λίγη ώρα.

8. Αν θέλεις το σπίτι σου να αποκτήσει μία υπέροχη μυρωδιά μετά το μαγείρεμα, βράσε σε λίγο νερό μερικά ξυλάκια κανέλας ή κόψε φλούδες πορτοκαλιού σε μικρά κομμάτια και βάλ'τα στον ήδη ζεστό φούρνο.


Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο πατήστε Like, ή/και κοινοποιήστε το στους φίλους σας στο facebook ή/και στο twitter

Πηγή: τηλεθεατής via  missbloom.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...