Συνέβη τότε στις 20 Ιανουαρίου


γεννήθηκαν οι:
225 - Γορδιανός Γ', Ρωμαίος αυτοκράτορας
1716 - Κάρολος Γ', βασιλιάς της Ισπανίας
1775 - Αντρέ Μαρί Αμπέρ, Γάλλος φυσικός.
1834 - Ντμίτρι Μεντελέγιεφ, Ρώσος χημικός, δημιουργός του περιοδικού πίνακα των στοιχείων
1920 - Φεντερίκο Φελίνι, Ιταλός σκηνοθέτης
1926 - Πατρίσια Νιλ, Αμερικανίδα ηθοποιός
1946 - Ντέιβιντ Λιντς, Αμερικανός σκηνοθέτης
1951 - Πολ Στάνλεϊ,Αμερικανός μουσικός,ιδρυτικό μέλος των KISS

πέθαναν οι:
250 - Πάπας Φαβιανός
1666 - Άννα η Αυστριακή, Βασίλισσα της Γαλλίας.
1988 - Δώρα Στράτου, χορογράφος.

1993 - Όντρεϊ Χέπμπορν, ηθοποιός αγγλικής και ολλανδικής καταγωγής.

Η Όντρεϊ Χέπμπορν ήταν ηθοποιός αγγλικής και ολλανδικής καταγωγής, μια από τις πλέον φημισμένες παγκοσμίως τον 20ό αιώνα. Βραβευμένη με Όσκαρ, Τόνυ, Έμμυ και Γκράμι εμφανίστηκε σε πολυάριθμες παραγωγές του θεάτρου, του κινηματογράφου και σε παραστάσεις του Μπρόντγουεϊ, ενώ παραμένει ένα από τα λιγοστά άτομα που έχουν κερδίσει και τα τέσσερα βραβεία. Το 1999 κατετάγη στην τρίτη θέση της λίστας των μεγαλύτερων γυναικών σταρ όλων των εποχών από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου.

Αποτελώντας πλέον μια από τις δημοφιλέστερες ηθοποιούς, και σύμβολο κομψότητας, η Όντρει Χέπμπορν συμπρωταγωνίστησε με πολλούς μεγάλους άνδρες ηθοποιούς όπως ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ στη «Σαμπρίνα», ο Φρεντ Αστέρ στο «Αστείο Μουτράκι» (Funny Face), ο Μωρίς Σεβαλιέ και ο Γκάρι Κούπερ στο «Αριάν» (Love in the Afternoon), ο Τζορτζ Πέπαρντ στο «Πρόγευμα στο Τίφανις» (Breakfast at Tiffany’s), ο Κάρι Γκραντ στο «Ραντεβού στο Παρίσι» (Charade), ο Ρεξ Χάρισον στο «Ωραία μου Κυρία» (My Fair Lady), ο Πίτερ Ο’ Τουλ στο «Πώς Να Κλέψετε Ένα Εκατομμύριο Δολλάρια» (How to Steal a Million), ο Άλμπερτ Φίνεϊ στο «Δυο για το δρόμο» (Two for the Road) και ο Σον Κόνερι στο «Το Ρόδο και το Βέλος» (Robin and Marian). 
Τα τελευταία χρόνια της ζωής της σε ανθρωπιστικά έργα. Από το 1986 μέχρι και το θάνατό της υπηρέτησε ως Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNICEF και τιμήθηκε με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας για το έργο της.


2012 - Έτα Τζέιμς, Αμερικανίδα τραγουδίστρια

περισσότερες πληροφορίες στην el.wikipedia.org
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...