Συνέβη τότε στις 15 Ιανουαρίου

γεννήθηκαν οι:
1432 - Αλφόνσος Ε', βασιλιάς της Πορτογαλίας
1784 - Θεόκλητος Φαρμακίδης, Έλληνας διαφωτιστής, αγωνιστής της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, λόγιος κληρικός και πρωτοπόρος δημοσιογράφος
1850 - Μιχαήλ Εμινέσκου, Ρουμάνος ποιητής και λογοτέχνης
1906 - Αριστοτέλης Ωνάσης, Έλληνας επιχειρήματιας, κυρίως εφοπλιστής.
1909 - Ζαν Μπουγκάτι, Γάλλος μηχανικός και κατασκευαστής αυτοκινήτων
1918 - Γκαμάλ Άμπντελ Νάσερ, Αιγύπτιος στρατιωτικός, πραξικοπηματίας και πολιτικός
1924 - Ιωάννης Κοκονέτσης, Έλληνας μουσικός και μαέστρος
1929 - Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, Αμερικανός Βαπτιστής πάστορας και ηγέτης του κινήματος για πλήρη ισοπολιτεία λευκών και μαύρων
1941 - Ντον Βαν Βλιτ, Αμερικανός ζωγράφος και μουσικός

1949 - Πάνος Μιχαλόπουλος, Έλληνας ηθοποιός
Ο Πάνος Μιχαλόπουλος είναι Έλληνας ηθοποιός. Γεννήθηκε στις 15 Ιανουαρίου του 1949 στην Καλαμάτα. Εμφανίζεται σε θεατρικές, τηλεοπτικές, κινηματογραφικές παραγωγές και βιντεοταινίες, από τα τέλη της δεκαετίας του '70. Επίσης έχει λάβει μέρος σε πληθώρα τηλεοπτικών σειρών με σημαντική επιτυχία.
Φιλμογραφία:
Παλικάρι στα θρανία (1987)
Περάστε φιλήστε τελειώσατε (1986)
Βασικά καλησπέρα σας (1982)
Η Μανούλα το Μανούλι και ο Παίδαρος (1982)
Η Στροφή (1982)
Τα Τσακάλια (1981) και άλλες...


1979 - Άντονι Σέριτς, Κροάτης ποδοσφαιριστής
1981 - Pitbull, Αμερικανός ράπερ
1984 - Χρήστος Λιμπανοβνός, Έλληνας αθλητής της γυμναστικής
1990 - Κώστας Σλούκας, Έλληνας καλαθοσφαιριστής

πέθαναν οι:
1919 - Καρλ Λίμπκνεχτ, Γερμανός σοσιαλιστής πολιτικός
1919 - Ρόζα Λούξεμπουργκ, Πολωνοεβραία, μαρξίστρια θεωρητικός, σοσιαλιστική φιλόσοφος και επαναστάτρια καθοδηγήτρια του κινήματος "Σπάρτακος".
1932 - Γκέοργκ Κερσενστάινερ, Γερμανός παιδαγωγός
1940 - Καλλιρρόη Παρέν, Ελληνίδα φεμινίστρια
2006 - Τζαμπρ αλ-Άχμαντ αλ-Τζαμπρ αλ-Σαμπάχ, Εμίρης του Κουβέιτ

περισσότερες πληροφορίες στην el.wikipedia.org
Share on Google Plus

About Down Time

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...