Συνέβη τότε στις 15 Ιανουαρίου

γεννήθηκαν οι:
1432 - Αλφόνσος Ε', βασιλιάς της Πορτογαλίας
1784 - Θεόκλητος Φαρμακίδης, Έλληνας διαφωτιστής, αγωνιστής της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, λόγιος κληρικός και πρωτοπόρος δημοσιογράφος
1850 - Μιχαήλ Εμινέσκου, Ρουμάνος ποιητής και λογοτέχνης
1906 - Αριστοτέλης Ωνάσης, Έλληνας επιχειρήματιας, κυρίως εφοπλιστής.
1909 - Ζαν Μπουγκάτι, Γάλλος μηχανικός και κατασκευαστής αυτοκινήτων
1918 - Γκαμάλ Άμπντελ Νάσερ, Αιγύπτιος στρατιωτικός, πραξικοπηματίας και πολιτικός
1924 - Ιωάννης Κοκονέτσης, Έλληνας μουσικός και μαέστρος
1929 - Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, Αμερικανός Βαπτιστής πάστορας και ηγέτης του κινήματος για πλήρη ισοπολιτεία λευκών και μαύρων
1941 - Ντον Βαν Βλιτ, Αμερικανός ζωγράφος και μουσικός

1949 - Πάνος Μιχαλόπουλος, Έλληνας ηθοποιός
Ο Πάνος Μιχαλόπουλος είναι Έλληνας ηθοποιός. Γεννήθηκε στις 15 Ιανουαρίου του 1949 στην Καλαμάτα. Εμφανίζεται σε θεατρικές, τηλεοπτικές, κινηματογραφικές παραγωγές και βιντεοταινίες, από τα τέλη της δεκαετίας του '70. Επίσης έχει λάβει μέρος σε πληθώρα τηλεοπτικών σειρών με σημαντική επιτυχία.
Φιλμογραφία:
Παλικάρι στα θρανία (1987)
Περάστε φιλήστε τελειώσατε (1986)
Βασικά καλησπέρα σας (1982)
Η Μανούλα το Μανούλι και ο Παίδαρος (1982)
Η Στροφή (1982)
Τα Τσακάλια (1981) και άλλες...


1979 - Άντονι Σέριτς, Κροάτης ποδοσφαιριστής
1981 - Pitbull, Αμερικανός ράπερ
1984 - Χρήστος Λιμπανοβνός, Έλληνας αθλητής της γυμναστικής
1990 - Κώστας Σλούκας, Έλληνας καλαθοσφαιριστής

πέθαναν οι:
1919 - Καρλ Λίμπκνεχτ, Γερμανός σοσιαλιστής πολιτικός
1919 - Ρόζα Λούξεμπουργκ, Πολωνοεβραία, μαρξίστρια θεωρητικός, σοσιαλιστική φιλόσοφος και επαναστάτρια καθοδηγήτρια του κινήματος "Σπάρτακος".
1932 - Γκέοργκ Κερσενστάινερ, Γερμανός παιδαγωγός
1940 - Καλλιρρόη Παρέν, Ελληνίδα φεμινίστρια
2006 - Τζαμπρ αλ-Άχμαντ αλ-Τζαμπρ αλ-Σαμπάχ, Εμίρης του Κουβέιτ

περισσότερες πληροφορίες στην el.wikipedia.org
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...