Εξαγωγή κρητικού ελαιολάδου στην Αυστραλία και σε νέες αγορές


Την επιτυχημένη στρατηγική διεθνούς ανάπτυξης της «Creta Farms», μέσω της εξαγωγής κρητικού ελαιολάδου σε σημαντικές διεθνείς αγορές-κλειδιά, επιβεβαιώνουν τα πρώτα αποτελέσματα της παρουσίας της στην Αυστραλία, ενώ σχεδιάζεται η δραστηριοποίησή της και σε άλλες χώρες.


Η «Creta Farms», έχοντας ως πρώτο σταθμό της εξαγωγικής της δραστηριότητας την Αυστραλία, ‘γνωρίζει’ στο καταναλωτικό της κοινό, μέσω της εξαγωγής των επτά κωδικών τυποποιημένου ελαιολάδου, την υψηλή ποιότητα, την εκλεκτή γεύση και την υψηλή διατροφική αξία του κρητικού ελαιολάδου.


Τα πρώτα αποτελέσματα της παρουσίας της εταιρείας στην τοπική αγορά είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα. Επιβεβαιώνουν, δε, την ορθότητα της στρατηγικής επιλογής της Αυστραλίας, για τις εξαγωγές του ελαιολάδου «Creta Farms», ως μία αναπτυσσόμενη αγορά περίπου 30 εκατ. κατοίκων, με πολύ ισχυρή ελληνική κοινότητα και με ραγδαία αυξανόμενη κατανάλωση του συγκεκριμένου προϊόντος, της τάξης του 20%, μέσα στην τελευταία διετία μόνο.


Οι πωλήσεις διαγράφουν αυξητική πορεία, μέσω της ταχείας τοποθέτησης του κρητικού ελαιολάδου σε περίπου 1.000 σημεία λιανικής πώλησης, σε Super-Markets, delicatessen και στο κανάλι HORECA. Παράλληλα, κομβικό σημείο της εδραίωσής της εταιρείας αποτελεί η ταχεία τοποθέτηση των προϊοντικών προτάσεών της στο δίκτυο καταστημάτων του γνωστού ηγετικού ομίλου «Woolworth», ο οποίος κατέχει μερίδιο αγοράς 40%, ανάμεσα σε παγκοσμίως γνωστά gourmet brands.


Η επιτυχημένη πορεία της «Creta Farms» στην Αυστραλία, ενισχύει περαιτέρω την πρόθεση της εταιρείας να επιταχύνει τις διαδικασίες για εξαγωγή του κρητικού ελαιολάδου και σε άλλες δυναμικές αγορές, οι οποίες θα επιτρέψουν τόσο τη συνέχεια του στρατηγικού πλάνου της εταιρείας για διεθνή ανάπτυξη, όσο και τη διάδοση του κρητικού ελαιολάδου σε εκατομμύρια καταναλωτών.


Ο πρόεδρος της εταιρίας, Εμμανουήλ Δομαζάκης δήλωσε σχετικά: «Η πορεία της Creta Farms είναι στενά συνυφασμένη με την Κρήτη, απ’ όπου ξεκίνησε και διατηρεί την έδρα της. Από την αρχή της λειτουργίας μας πιστέψαμε στη μοναδική αξία του κρητικού ελαιολάδου, το οποίο αποτέλεσε και τη βάση της καινοτομίας μας Εν Ελλάδι. Με ιδιαίτερη ικανοποίηση εισπράττουμε τη θετική ανταπόκριση των Αυστραλών καταναλωτών στο ελληνικό κρητικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο «Creta Farms» και είμαστε σίγουροι ότι σύντομα θα κατακτήσουμε σημαντικά μερίδια στη συγκεκριμένη προϊοντική κατηγορία. Παράλληλα, σχεδιάζουμε την επέκταση των εξαγωγών μας σε νέες αγορές, συνυπολογίζοντας όλες τις εκάστοτε παραμέτρους κι αξιοποιώντας τη μέχρι στιγμής εμπειρία και τεχνογνωσία μας».


Η «Creta Farms», με την έναρξη της εξαγωγικής δραστηριότητας του ελαιολάδου, αρχικά στην Αυστραλία και στη συνέχεια σε νέες χώρες, ακολουθώντας την επιτυχημένη συνταγή που έχει εφαρμοστεί στις υπόλοιπες διεθνείς αγορές όπου δραστηριοποιείται, επιβεβαιώνει την προσήλωσή της στο όραμα της εξωστρέφειας και της διάδοσης του κρητικού ελαιολάδου και της μεσογειακής διατροφής παγκοσμίως, σε όλη τη διάρκεια της πορείας της.

αναδημοσίευση από rethnea.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...