Κόσμος: 2 παραιτήσεις και... 2 ερωτήσεις!!!

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι πολιτικές πλέον και όχι μόνο οικονομικές εξελίξεις που βλέπουμε να διαδραματίζονται τον τελευταίο καιρό σε Ελλάδα και Ιταλία. 

Μετά την παραίτηση του Έλληνα πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και την ανάληψη των καθηκόντων του από τον "επιστήμονα της Οικονομίας" Λουκά Παπαδήμο, κάτι παρόμοιο φαίνεται να συμβαίνει πια και στην Ιταλία.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος κατάφερε να μείνει στην εξουσία για 17 έτη, "αρνούμενος" να παραχωρίσει την εξουσία παρά τη σκληρή αντιπολίτευση και τα πάρα πολλά προσωπικά σκάνδαλα, δε καράφερε να κάνει το ίδιο όταν οι οικονομικές εξελίξεις το... επέβαλαν!!!
Οι φήμες λένε ότι θα αναλάβει πρωθυπουργός άλλος ένας καλά διαβασμένος στα... Οικονομικά!!!

Χωρίς να θέλω να σταθώ στο έργο που επιτέλεσαν και οι δύο παραπάνω πρωθυπουργοί και στο πόσο "ωφέλιμοι" ή όχι ήταν για τη χώρα τους, να κάνω μόνο δύο ερωτήσεις;;;

Έτσι θα επιλέγονται πια οι Πρωθυπουργοί στις χώρες της Ευρώπης;;;
Με καθαρά τεχνοκρατικά κριτήρια;;;

Και ποιοι θα αποτελούν πια το εκλογικό σώμα;;;
Οι πολίτες της χώρας ή το Δ.Ν.Τ;;;

Μμμ... 


down time
για το downtimeforyou.blogspot.com
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...