Συνέβη τότε στις 12 Νοεμβρίου


γεννήθηκαν οι:
1815 - Ελίζαμπεθ Κάντι Στάντον, Αμερικανίδα ακτιβίστρια
1833 - Αλεξάντερ Μποροντίν, Ρώσος συνθέτης
1881 - Μαξιμίλιαν φον Βάιχς, Γερμανός Στρατάρχης
1896 - Λεβ Βιγκότσκι, ψυχολόγος


Νάντια Κομανέτσι
1961 - Νάντια Κομανέτσι, Ρουμάνα αθλήτρια

Η Νάντια Κομανέτσι ήταν η 1η αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής που βραβεύτηκε με το τέλειο 10, ενώ θεωρείται μία από τις κορυφαίες αθλήτριες στο άθλημα, καθώς και μία από τις κορυφαίες αθλήτριες σε όλα τα αθλήματα.

Αναλυτικά:
   Στο 1ο της Εθνικό πρωτάθλημα το 1969 τερμάτισε στην 13η θέση. Την επόμενη χρονιά, όμως, τερμάτισε πρώτη, καθιστώντας την ως τη νεαρότερη αθλήτρια που κέρδισε το Εθνικό πρωτάθλημα της χώρας της. 

  Η 1η της διεθνής επιτυχία ήρθε στα 13 της χρόνια, όπου και κέρδισε το χρυσό μετάλλιο σε όλα τα αθλήματα εκτός από τις ασκήσεις εδάφους, όπου κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο, στο ΠανευρωπαΪκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Σκίεν της Νορβηγίας. 

  Στα 14 της, συμμετείχε στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1976 του Μόντρεαλ, όπου και έγινε μία από τις σημαντικότερες αθλήτριες των αγώνων. Στις παράλληλες μπάρες σημείωσε τη μεγαλύτερη βαθμολογία όλων των εποχών στο άθλημα, δηλαδή το τέλειο 10. Στην Ολυμπιάδα αυτή κέρδισε άλλα δύο χρυσά μετάλλια, ενώ, μετά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, κέρδισε και τον τίτλο του Ήρωα της Σοσιαλιστικής Εργασίας της Ρουμανίας. 

  Η Κομανέτσι ήταν η νεαρότερη που κέρδισε το βραβείο αυτό κατά τη διάρκεια της διοίκησης του Νικολάε Τσαουσέσκου. Στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 1980 στην Μόσχα κέρδισε δύο χρυσά και δύο ασημένια μετάλλια. Η Κομανέτσι ανακοίνωσε την απόσυρσή της από την ενόργανη γυμναστική το 1981.

Επίσης γεννήθηκαν οι:
1980 - Ράιαν Γκόσλινγκ, Καναδός ηθοποιός
1982 - Αν Χάθαγουεϊ, Αμερικανίδα ηθοποιός


πέθαναν οι:
1916 - Πέρσιβαλ Λόουελ, Αμερικανός ερασιτέχνης αστρονόμος, ιδρυτής ομώνυμου αστεροσκοπείου
2004 - Μίμης Χρυσομάλλης, Έλληνας ηθοποιός


περισσότερες πληροφορίες στην el.wikipedia.org
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...